ZETApress

hírportál

Centenárium Dorogon

A helyi sportélet századik születésnapját ünnepelték Dorogon ? olvashatjuk a Jochapress.hu portálon. Több száz meghívott ünnepelte Dorogon a helyi sportkör megalakulásának 100. születésnapját a helyi Művelődési Házban. A vendégeket Dr. Tittmann János, a város polgármestere köszöntötte, aki egyben ismertette is az egész napos program menetét.

Az ünnepi közgyűlés meghívott vendégei ? akik között az első sorban ült Buzánszky Jenő, a város Grosics Gyulával együtt legeredményesebb sportolója, az 1952-es Helsinki Nyári Olimpia labdarúgó bajnokcsapatának tagja, aki az 1954-es berni világbajnokságon ezüstérmes lett ? ezt követően meghallgatták a város sportköreinek és szakosztályainak alapos, sok részletre is kiterjedő prezentációit. Külön méltatást kapott a Dorogi sportpillanatok 1914-2014 című vadonatúj könyv, amelyet Szekér Zoltán, a kiadvány felelős szerkesztője mutatott be.

Dr. Tittmann János Csuha Andrást, a Dorogi Egyetértés Sport Egyesület visszavonult elnökét jutalmazta, majd a Jó tanuló ? jó sportoló büszke címet adományozta Gremsperger Bertalan VII. osztályos általános iskolásnak, aki tanulmányi eredményességével és a birkózásban elért eddigi sikereivel érdemelte ki a kitüntetést. A birkózóknak egyébként is nagy napjuk volt, hiszen a város közgyűlésének döntése értelmében megkapták a Pro Urbe-díjat, amit Puksa Ferenc, a Dorogi Nehézatlétikai Sport Club elnöke vehetett át a polgármestertől.

Az ünnepség végeztével a helyi labdarúgó stadionnál folytatódott a program. Ott ünnepélyes külsőségek közepette adta át Tittmann János polgármester a centenáriumra időzített teljesen felújított bejárati kaput, amelynek munkálatait számos helyi cég is támogatta. A tömegben feltűnt Szűcs Lajos, a magyar labdarúgás egyik markáns egyénisége is, aki 37 alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó válogatottban és tagja volt az 1968-as Mexikói Nyári Olimpián bajnoki címet szerzett nemzeti tizenegyünknek is.

Szóljon hozzá!