ZETApress

hírportál

Racice-ból a Maty-érre

Mike Róbert kenusMájus első hétvégéjén elkezdődött a 2014-es világkupa-sorozat Milánóban, amelyen a jórészt fiatal versenyzőkből álló magyar kajak-kenu válogatott az éremtáblázat élén végzett. A sorozat hétvégén tovább dübörög, május 16-18-a között a csehországi Racice-ben, május 23-25-e között pedig Szegeden találkoznak a világ legjobb gyorsasági és parakenu versenyzői.

10 nap múlva kezdődik a kis-világbajnokság Szegeden. Több versenyző bakancslistáján szerepel a szegedi kajak-kenu világkupa, amelyet a sportág kis-világbajnokságaként is emlegetnek a nemzetközi mezőnyben ? derült ki a jövő pénteken kezdődő eseménnyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón az MKKSZ Latorca utcai Székházában.

Éppen a napokban kerültek az utcára azok az óriásplakátok, amelyekkel a hagyományos és nagy múltú szegedi világkupára invitáljuk a magyar szurkolókat! A plakátlány Kozák Danuta kajakos, a plakátfiú Mike Róbert kenus. A délelőtti sajtótájékoztató résztvevője Dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke, Dr. Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára, a Világkupa Szervezőbizottságának vezetője, Csabai Edvin, az MKKSZ szakmai igazgatója, Storcz Botond felnőtt szövetségi vezetőedző és Mike Róbert plakátfiú, a felnőtt válogatott keret tagja volt.

A Maty-éri viadal, amelyre 54 ország adta le a nevezését, az idei Világkupa-sorozat utolsó állomása lesz. A két héttel ezelőtti milánói világkupáról kilenc (3 arany-, 1 ezüst- és 5 bronz-) éremmel tért haza a magyar válogatott, ezen a hétvégén már a Racice-i fordulón lapátolnak a sportág feltörekvő versenyzői, míg jövő hét végén Szeged lesz a nemzetközi kajak-kenu élet fővárosa, ahol már természetesen teljes összeállításban, számonként két egységgel rajtol a magyar kajak-kenu válogatott.

Az esemény kampánya a Nem célba érni nehéz, hanem eljutni a rajtig szlogennel már megkezdődött, amelyben gyerekkori képekkel van jelen a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta és a világbajnok Mike Róbert, akik a kampányarcai lettek az idei világkupának. ? Nagy felelősség, de óriási megtiszteltetés is, hogy velem reklámozzák a versenyt. És szerintem ez a kampány remek üzenet, amely azt mutatja a srácoknak, mi is voltunk gyerekek és az egykori vékonyka srácból sikeres, erőtől duzzadó versenyzővé lehet válni. De az is lehet, hogy csak a hajam miatt választottak ki, borzasztóan trendi ? viccelődött a tavalyi Duisburg-i világbajnokságon C-2 1000 méteren győztes Mike Róbert kenus, aki párjával, Vasbányai Henrikkel már rajthoz állt, és több érmet is bezsebelt a milánói Világkupa-versenyen. Kozák Danuta nem vett részt a sajtótájékoztatón.

Érdekesség, hogy a kiemelt sportági támogatásoknak köszönhetően két évtized szünet után ismét minden Világkupán rajtolni tud a magyar válogatott, a legkisebb különítmény (14 fő), amelynek legnagyobb ígérete a sprinter kajakos Tótka Sándor lesz, most hétvégén Racicében áll majd rajthoz. ? Fontos, hogy minden állomáson ott lehetünk, és fiataljaink is átélhetik egy nemzetközi verseny hangulatát. A műhelyekben kiváló munka folyik, a mi feladatunk, hogy versenyrutint biztosítsunk fejlődő tehetségeink számára ? mondta a Világkupa-sorozatról Csabai Edvin szakmai igazgató.

Storcz Botond vezetőedző rendkívül sikeresnek ítélte a milánói világkupát, és mint mondta a szegedi versenyt megelőző két világkupa eredményei, a tavaszi időfelmérők és a 2013-as esztendő világversenyeinek eredményei alapján csak a jövő hét elején jelöli ki a május 23-a és 25-e között Szegeden rajthoz álló válogatottat. ? Még vannak kérdések, ezért mindenképpen megvárom a Racice-i verseny eredményeit ? mondta Storcz Botond, aki ezúttal 14 versenyzőt indít majd a viadalon. A Racice-i Világkupára utazó versenyzők névsora honlapjukról letölthető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Racicében válogatottunk | ZETApress

Szóljon hozzá!