ZETApress

hírportál

Német autók az m1-en

Német túraautóNémet túraautó-bajnokság az m1-en. A Formula?1 és a WTCC (túraautó-világbajnokság) után, a német túraautó-bajnoksággal (DTM) bővül a közmédia autósport kínálata. A hétvégén rajtoló német bajnokság jubileumi, 30. szezonjának összes versenyét élőben közvetíti az m1 ? tudatta az MTVA Kommunikációs Igazgatósága.

Május 4-én, vasárnap Hockenheimben kezdődik a világ egyik legerősebb túraautós sorozata, a DTM. A naptárban 1988 után ? június 1-jei dátummal ? ismét szerepel a Hungaroring. A versenysorozatban a legnagyobb német autógyárak közel 500 lóerős versenygépei gurulnak a pályákra. Az Audi, a Mercedes és a BMW összesen 23 pilótával vág neki az idénynek. A mezőny pokolian erős, hiszen nem kevesebb, mint hét korábbi bajnok ül volán mögé. Az idén a DTM-ben szereplő pilóták közül hárman már a Formula?1-et is megjárták.

A skót Paul di Resta három F1-es idény után tér vissza korábbi sikerei helyszínére, abban bízva, hogy 2010 után ismét bajnoki címhez tudja segíteni a Mercedest. Di Resta csapattársa az a Vitalij Petrov lesz, akinek szintén van F1-es tapasztalata. Az orosz pilóta célja egyelőre a tapasztalatszerzés, és az, hogy megszokja, a zárt pilótafülkéből nem látja autójának első kerekeit. A német Timo Glock tavaly mutatkozott be a BMW-nél, és a szezonzáró hétvégén futamgyőzelmet ünnepelhetett. ? Kicsit elszoktam már a pezsgő ízétől, hiszen utoljára 2007-ben, a GP2-es kategóriában tudtam versenyt nyerni ? mondta nevetve Glock, akinek Magyarországon is sokan szurkolnak.

A DTM mind a tíz idei futamát az m1 élőben közvetíti. A versenyek kommentátora Szujó Zoltán lesz. ? Szerencsére a DTM szervezői figyeltek arra, hogy a futamok ne ütközzenek a Formula?1-es versenyekkel, így örömmel vállaltam a felkérést ? mondta Szujó. ? A vasárnapi versenyeket kora délután élőben közvetítjük, a szombati időmérő edzéseket pedig az m2-n 21:30-tól felvételről nézhetik meg az autósport szerelmesei. A versenyhétvégéken továbbá a DTM kulisszatitkait bemutató, 20 perces magazinműsorral is kedveskedünk a rajongóknak ? tette hozzá a kommentátor.

A közvetítésekben szakkommentátorként rendre feltűnik majd Michelisz Norbert és Kiss Norbert, akik maguk is túraautó-versenyzők, így saját tapasztalataik alapján hozzák közelebb a DTM-et a rajongókhoz. A szezon május 4-én, Hockenheimben kezdődik, és szintén a legendás német helyszínen zárul október 19-én. További információk idekattintva olvashatók.

A 2014-es versenynaptár

01. május 03-04. Hockenheim, GER
02. május 17-18. Oschersleben, GER
03. május 31-június 01. Hungaroring, HUN
04. június 28-29. Norisring, GER
05. július 12-13. Moszkva, RUS
06. augusztus 02-03. Red Bull Ring, AUT
07. augusztus 16-17. Nürburgring, GER
08. szeptember 13-14. Lausitzring, GER
09. szeptember 27-28. Guangzhou, CHN
10. október 18-19. Hockenheim, GER

Szóljon hozzá!