ZETApress

hírportál

Futótárssal a Vivicittán

Vivicitta 2014A világ első magyar nyelvű futóalkalmazása teljes funkcionalitással a Telekomtól. Ingyenes, magyar nyelvű okos-telefon-alkalmazás a kezdő és a profi futóknak ? rajttól a célig. Hosszabb tesztidőszak után megújult és kibővült a Telekom ingyenes okos-telefon futóalkalmazása, a Futótárs ? tudtuk meg sajtósaiktól. A Futótárs idekattintva letölthető, míg az Android innen érhető el.

Az alkalmazás amatőr és profi futók bevonásával készült, a fejlesztésben meghatározó szerepet vállalt Kropkó Péter, Magyarország többszörös bajnok triatlonistája és a budapesti Ironman-verseny szervezője. A tudásában és küllemében is teljesen új magyar nyelvű applikáció helymeghatározás-funkció segítségével valós időben mutatja a futó aktuális helyzetét az okos-telefon képernyőjén.

Az iOS és Android operációs rendszerű telefonra letölthető alkalmazás azonban nemcsak a futás közben nyújt hasznos információt, hanem szakemberek által összeállított, személyre szabott edzéstervet is kínál, tanácsokat nyújt az edzéshez a kocogóknak és a versenyre készülőknek egyaránt. A Futótárs ellenőrzi az edzésterv végrehajtását, hangutasításokkal segít a futás során, és megőrzi az eredményeket: statisztikát készít, amelyek később grafikonon is visszanézhetők. Az alkalmazás segítségével nyomon lehet követni, vissza lehet nézni a korábbi futásokat. Futás közben hangbemondással tájékoztat az eltelt időről, a megtett távról, a pillanatnyi- és az átlagsebességről. A hangbemondás gyakoriságát az eltelt idő, vagy a megtett távolság alapján lehet előre beállítani

A Futótárs versenynaptár funkciója ? Budapest Sportiroda (BSI) által nyújtott ? friss és részletes tájékoztatást biztosít a soron következő futóeseményekről, így a vasárnapi Telekom Vivicittáról is. A versenyre készülők bejelölhetik a versenyeket, amelyeken el szeretnének indulni, és azokhoz emlékeztetőt is rendelhetnek. A Futótárs lehetőséget biztosít, hogy futás közben zenét is lehessen hallgathatni a telefonon. Ráadásul egy-egy edzés végén a teljesítményt a közösségi oldalakon azonnal meg lehet osztani a barátokkal, ismerősökkel. Amennyiben valaki több telefonon is szeretné használni az alkalmazást, a másik készüléken történő bejelentkezést követően a meglévő adatok szinkronizálásra kerülnek, és máris lehet a Futótársat használni ? rajttól a célig!

Vasárnap irány a Margitsziget!

Elérkezett a várva várt hét, vasárnap rendezik meg a tavasz egyik legjelentősebb magyarországi sporteseményét, a Vivicittá városvédő futást. Tízezrek húznak vasárnap futócipőt, köztük lesz Albert Kinga is, aki Kropkó Péternek és Gajdos Tamásnak, a Vitalteam két szakértőjének segítségével készült fel a tíz kilométeres táv teljesítésére. Példamutató küzdelméről már beszámoltunk: néhány hónapja még súlyos betegségével harcolt, s bár elsősorban önmagának akarja bebizonyítani, hogy képes felállni a sokk után, sikere valamennyiünk számára ösztönző lehet. Aki csak teheti, szorítson neki!

A többi versenytávra ? lesz 800 méter a családoknak, a 3,2 kilométeres Minicittá, a hét kilométeres Midicittá, no és a tíz kilométeres Vivicittá ? akár a helyszínen is lehet majd nevezni, de érdemes időben érkezni, mert akár a húszezret is átlépheti az indulók száma ezen a napon ? tudtuk meg Gombkötő Rolandtól, a Péterkropkó.com szerkesztőjétől. S aki csak teheti, álljon rajthoz a Vivicittá valamelyik távján! A félmaratonra itthonról és külföldről olyan sokan jelentkeztek, hogy már két héttel a rajt előtt le kellett állítani a nevezést ? így is körülbelül ötezer-ötszázan sorakoznak majd a rajtnál a Margitszigeten.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sok-sok ezren a Vivicittán | ZETApress

Szóljon hozzá!