ZETApress

hírportál

Statisztika a fiatalokért

Ormai László a csarnok előttCsak fiatalokkal foglalkoznak a 25-szörös BEK-győztesnél. Valószínűleg világcsúcsnak számít a Statisztika női asztalitenisz-csapatának sikersorozata: a csapat 25-ször nyerte meg a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Kisházi, Lotaller, Oláh, Szabó neve ma is jól cseng. ? 2007-ben hozták azt a rendeletet, amely szerint kormányhivatal nem támogathatja az élsportot ? mondta Dr. Ormai László.

Az idős szaktanácsadó az ’50-es években indította el a ping-pongot munkahelyén, a Központi Statisztikai Hivatal folyosóin felállított asztalokkal. ? 2008-ban még megszereztük negyvenedik csapatbajnoki címünket, majd úgy döntöttünk, hogy sokkal jobban segítjük a sportágat, ha kizárólag a fiatalokkal foglalkozunk. Felnőtt versenyzőinket pedig elengedtük más egyesületekbe, ahol sokszor háromszor magasabb fizetést kaptak, mint nálunk ? mondta el Ormai doktor.

A csapat éppen a múlt héten nyerte meg az NB I-es bajnokságot, amely az Extra Liga bevezetésével a másodosztályt jelenti ? tudtuk meg Takács Gábortól. Arra nagyon büszkék a Stat-nál, hogy az utánpótláskorúaknál, azaz a 12 és 18 év közötti korosztályokban továbbra is messze kiemelkednek versenyzőik. A serdülőknél a legutóbbi ranglista első 12 helyezettjéből nyolc volt statisztikás. ? Talán a sikereknél is fontosabb, hogy egy nagy családot alkotunk ? mondta Ormai, akinek nevét viseli az 1980-ban épült Marczibányi téri csarnok. ? Sokszor együtt ünnepeljük a volt játékosaink születésnapját és minden évben megrendezzük a Statisztika-karácsonyt.

Szóljon hozzá!