ZETApress

hírportál

Aranyművesek Pasaréten

Aranyművesek látogatására készült Jocha Károly, a JochaPress főszerkesztője, s nem is kellett csalódnia. A Pasaréti úti Vasas Sportcentrumban működő, a hatszoros olimpiai bajnok kardvívó, Kovács Pál nevét felvett vívócsarnok ugyanis nemzetközi mércével mérve is kitűnő vívóbázis, amelyet 2013 őszén teljesen felújítottak.

A piros-kék egyesület vívói ? a legjobbaktól a kezdőkig lefelé ? valóban nemzetközi mércével mérve is kifogástalan körülmények között gyakorolhatnak. Példaképekben sincs hiány, hiszen Somlai Béla mesteredzővel itt készül a londoni olimpia egyéni kardvívó bajnoka, Szilágyi Áron, míg a négyszeres párbajtőr olimpiai győztes Kulcsár Győző a párbajtőrözőket igyekszik minél magasabb szintre eljuttatni. Ebben a szakágban a legeredményesebb Szász Emese, akinek felnőtt világ- és Európa-bajnokságokról nem kevesebb, mint öt ezüst- és négy bronzérme van.

Egy ilyen, jól működő gépezetről kellemes gond írni. Körsétánkat ? amelyet beszélgetések füzérének is lehetne mondani ? Ferjancsik Domonkosnál, a vívó szakosztály elnökénél kezdtem, aki ezer szállal kötődik a piros-kék klubhoz. ? Hétévesen kerültem idei, a vívók közé és nem is mentem sehova máshova ? emlékezett a kezdetre a ma már három gyermekes családapa. A riportkörút folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!