ZETApress

hírportál

Újpesti vizessiker

UVSE emblémaAz UVSE vízilabdázóié lett A hónap műhelye-díj decemberben ? tudtuk meg délelőtt a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda Tanácstermében. A győztes szakosztály itt vette át a kitüntető címet és az azzal járó 500 ezer forintos Decathlon-sportszervásárlási utalványt, melyet bármelyik Decathlon sportáruházban beválthatnak.

Résztvevők: Bruckner Gábor, az Utánpótlássport.hu portált működtető MediaBook Kiadó ügyvezetője; Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója; Lehmann László, a MOB utánpótlás osztályának képviselője; Benedek Tibor, a világbajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya; Lovas Péter, az Újpest Vízilabda Utánpótlás SE elnöke; valamint a szakosztály legsikeresebb sportolói.

Öt évvel ezelőtt azért jött létre az az egyesület, hogy kizárólag vízilabda utánpótlás-neveléssel foglalkozzon. Azóta számtalan korosztályos bajnoki címet szereztek, de nemcsak minőségben, hanem mennyiségben is példa nélkül álló az egyesület, hiszen sehol máshol nem pólózik ennyi gyerek: jelenleg hozzávetőleg háromszáz fiatal sportol itt. Ha a gyerekek elé példaképeket kell állítani, akkor sem jönnek zavarba, hiszen újpesti nevelés a jelenlegi szövetségi kapitány Benedek Tibor ? bár ő a KSI-ben gyerekeskedett ?, de a férfi válogatott tagjai közül ezer szállal kötődik a lilákhoz többek között Varga Dénes, Varga Dániel, Bátori Bence, a nők közül pedig Gangl Edina, Kisteleki Hanna, Keszthelyi Rita és Sikter Diána.

Az egyesület immár öt éve kiemelkedő színvonalon végzi feladatát, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a 2012/2013-as bajnoki szezonban hat bajnoki címet szereztek, s most, az őszi szezon zárását követően is meghatározó szereplői a különböző korosztályos bajnokságoknak. A tavalyi győzelmi lista: Leány gyermek országos bajnokság; Budapesti gyermek (2000-es) bajnokság; Kőnigh György gyermek 2001-es bajnokság; Budapesti serdülőbajnokság; Férfi OB II-es országos bajnokság; Fiú serdülő országos bajnokság.

A 2013-ban tizenkettedszer kiírt díjra a korábbiakhoz hasonlóan több száz jelölést adtak le sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utánpótlássport.hu alkotta kuratórium a decemberi eredmények, teljesítmények alapján a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül választotta ki azt az öt műhelyt, amely felkerült az Utánpótlássport.hu portálon nyilvánosságra hozott szavazólapra.

A tizenegy napig tartó voksolást a halásztelki Budo Fight Karateklub nyerte az UVSE, a BSE-Pézsa Tibor Vívóakadémia, az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet és a Vasas Akadémia leány kosárlabda-szakosztálya előtt, de közönségszavazás eredménye csak 25%-ot nyomott a latban a végelszámoláskor. A kuratóriumnál UVSE, Vasas, BSE, Angyalföld, Budo Fight volt a sorrend, s mivel ez 75%-ot ért, így az összesítésben a pólósok vihették el a pálmát.

A januári teljesítmények alapján február 5-ig lehet idekattintva jelölni az új év első hónapjának díjazottjára, melyet február végén adnak majd át. A 2013-as Év műhelye-díj győztese március 6-án, csütörtökön 18 órakor veheti át a kétmillió forint készpénzt Budán, a Csörsz utcai Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

Szóljon hozzá!