ZETApress

hírportál

Öttusázók fedelesben

MÖSZ logoFebruár első hétvégéjén rendezik a budapesti hagyományos fedett-pályás idénynyitót, amelyre ezúttal is nemzetközi mezőny érkezik ? tudtuk meg az Öttusa NU-SKIN Fedett-pályás Bajnokság délelőtti sajtótájékoztatóján az Istvánmezei úti Magyar Sport Házában. Tizennégy országból érkeznek öttusázók a hétvégi versenyre.

A férfiak és a nők mezőnye is 60-60 fős lesz, mindkét nemnél indul a hazai élmezőny és az utánpótlás jó néhány képviselője. A felnőtt válogatottak közül betegség miatt hiányzik majd Demeter Bence és Demeter Gergely, illetve a derék és csípőtáji problémákkal küszködő Gyenesei Leila. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta, hogy ezzel a versennyel a hosszú munkaperiódus után elkezdődik a mozgalmasabb időszak a MÖSZ életében. Február 1-jén, szombaton még nem osztanak érmeket. Aznap a BVSC Szőnyi úti Vívótermében a vívást reggel 8-től, az úszást meg az Uszodájában 12:30-tól bonyolítják le. A lovaglásra a Kerepesi úti fedeles Nemzeti Lovardában kerül sor, a férfiak fél 10-től, a nők 16:15-től ülnek lóra. 2-án, vasárnap délután következik a kombinált (futás és lövészet) versenyszám 13 órától a nők, 14:50-től a férfiak számára 2-2 csoportban a Dózsa György úti SYMA Csarnokban, ahol 16 órakor kerül sor a díjátadásra.

Mivel a Symában egy hétvégi teniszverseny miatt csak az Atlétikai-csarnok áll majd rendelkezésre, emiatt szűkös lesz a hely. Egyrészt csoportonként 30-30 versenyző köröz majd a 200 méteres futópályán, másrészt a lőállásokat is itt kell elhelyezni. Ezzel kapcsolatban Molnár Gábor versenyigazgató megjegyezte, hogy az öttusázók lőtere a sportágfejlesztési támogatásnak is köszönhetően gyakorlatilag világszínvonalú, s ugyancsak a beérkező forrásokra támaszkodva megkezdődött a lóállomány bővítése is. Több öttusaló most vesz majd részt először versenyen.

A fedett-pályás verseny eredményeit a ComPentInt.hu oldalon lehet majd megtalálni, s ugyanitt élő közvetítések is lesznek a lovaglásokról és a kombinált küzdelmekről. Itt debütál néhány újítás is: az 1000-es ponthatárt a nemzetközi szövetség 250-re, illetve lovaglásban az 1200-ast 300-ra vitte le. Ennek megfelelően az egyes számokon belüli korábbi pontértékek is negyedelődtek, vagyis a pluszokért és mínuszokért a korábbinak a negyedét adják, vagy vonják le.

A négy állomásból álló világkupa-sorozat február végén Acapulcóban kezdődik, majd Kairóban és a kínai Csengtuban folytatódik. A magyarországi versenyt április-május fordulóján bonyolítják le, a VK-döntőt pedig június 6-a, péntek és 8-a, vasárnap között rendezik a floridai Sarasotában. Az Eb a jelen állás szerint július 9-én szerdától 14-én, hétfőig tart majd ? a helyszínről a Kongresszus dönt ?, az év fő versenyére, a vb-re pedig szeptember 1-je, hétfő és 9-e, kedd között kerül sor a lengyelországi Spalában.

A névadó szponzor NU-SKIN képviseletében Horváth Edit PR koordinátor elmondta, hogy 2005-től vannak jelen Magyarországon, s a 2012-es Londoni Nyári Olimpián vízilabda válogatottunkat és Joó Abigél judóst támogatták. Idén három öttusázót, Marosi Ádámot, Kasza Róbertet és Földházi Zsófiát támogatják egy éven át. Több európai országban is jelen vannak, Romániában a focit fogják a közeljövőben támogatni. Nálunk nem gondolkodtak még a folytatáson, bár egykori kosárlabdázóként számára az a sportág lenne a legkedvesebb.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Milliárdok öttusára | ZETApress

Szóljon hozzá!