ZETApress

hírportál

Forgó felemás forgása

Forgó KristófFelemásan sikerült rövid programmal mutatkozott be a pályafutása első felnőtt világversenyén induló Forgó Kristóf a budapesti Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság csütörtöki napján. 20 esztendős versenyzőnk hetedikként lépett jégre a nagyjából 1000 fős közönség hangos biztatása és üdvrivalgása mellett.

Kristóf a tripla toeloop-tripla toeloop kombinációval nyitott, ezt hibátlanul végre is hajtotta, ahogyan a dupla axelt is, a tripla flipnél azonban hibázott. A forgásai ezt követően már jól sikerültek, produkciójára nagy tapsot kapott a nézőktől, s 47.91 pontot a bíráktól. ? Sajnálom az elrontott ugrást, ez így valószínűleg kevés lesz a legjobb 24-be kerüléshez ? mondta az ifjú korizó.

Hozzátette még, hogy jégre lépése előtt úgy érezte, nagyobb a rá nehezedő nyomás a hazai közönség jelenléte miatt, ám végül sikerült felszabadultan teljesítenie programját. Sajnos Kristóf jóslata bevált, pontszáma a végelszámolásban nem lett elég, a férfiak rövid programja után kiderült, hogy csak 30. lett, így nem léphet jégre szombat délután, amikor az első 24 helyezett mutatja be a kűrét.

Az Eb műsora tegnap este a jégtáncosok kűreivel folytatódott. Európa-bajnok: Anna Cappellini?Luca Lanotte (Olaszország) 171,61 pont, 2. Jelena Ilinyih?Nyikita Kacalapov (Oroszország) 170,51 pont, 3. Penny Coomes?Nicholas Buckland (Nagy-Britannia) 158,69 pont… 21. Turóczi Dóra?Major Balázs (Magyarország). Az Eb ma délután a párosok rövid programjával, majd a női kűrrel folytatódik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jövőre Veletek, Stockholmban! | ZETApress

Szóljon hozzá!