ZETApress

hírportál

Csaba a leggyorsabb sztár

Testvéri gratulációA tegnap délutáni ünneplés után újabb sajtótájékoztatóra gyűltünk össze kora délután az Aréna II. emeleti Médiatermében. Előbb a CAI-W Budapest OTP Cup rajtsorrendjét, majd a délutáni Adrenalin fogathajtó sztárfutamét sorsolták ki az érintettek. Ez utóbbit az OTP Bank jótékonysági díjáért futották.

Az asztal bal szélén hét pezsgősüveg, a jobb szélen nyolc pezsgősüveg állt. A rajtszámok az aljukra voltak festve, s ki-ki a sajátját húzta ki így. Az 1-t Osztertág Márk, a 2-t Osztertág Kristóf, a 4-t Daniel Schneiders, a 3-t Ijsbrand Chardon, a 6-t Dobrovitz József, az 5-t ifj. Dobrovitz József húzta, így csak a 7. rajtszám maradt Theo Timmermannak. Ők ma 17:40-kor kezdik a hajtást.

A sztárok közül elsőnek az egyetlen hölgy, Détár Enikő húzta elsőként az 1. rajtszámot, majd névsor szerint Faragó András Topy a 4-t, Harsányi Levente a 2-t, Mészöly Géza a 7-t, a fogatot először hajtó Sárfalvi Péter a 6-t, majd a két Vastag-fivér, Csaba a 3-t, Tomi az 5-t húzta. A tavalyi győztes Stohl Andrásnak így már csak a 8. rajtszám jutott. A páratlan számúak fogatát Tornádó és Mulandó húzta, segédhajtójuk Lázár Zoli volt. A páros rajtszámúak fogatát Husztó és Orion húzta, s Lázár Vili segített hátul. A versenyigazgató Finta Gábor volt.

A sztárfutam 14:15-kor kezdődött, hibátlanul senki sem hajtott át a tíz akadályon. Egy-egy verőhiba 5-5 másodperc időbüntetést jelentett, így az esztelen rohanás nem jelenthetett sikert. Sárfalvi és Harsányi 3-3 verőhibát, Mészöly Géza és Faragó Topy 2-2-t, míg a többiek egyet-egyet követtek el, s a végeredmény is nagyjából ezt tükrözte: 1. Vastag Csaba 63,84 mp, 2. Stohl András 65,76, 3. Mészöly Géza 69,40, 4. Vastag Tomi 69,56, 5. Faragó Topy 77,20, 6. legjobb nőként Déteri Enci 79,86, 7. Sárfalvi Péter 82,17, 8. Harsányi Levi 84,96 másodperc.

Détár Enikő egyik szerepének, Makrancos Katának jelmezében indult és elért eredményével elégedett volt. ? Nagyon hálás vagyok a Lázár testvéreknek és Szegedy Gábornak az edzéseken tanúsított végtelen türelemért ? nyilatkozta vidáman a versenyt követően a színésznő. Mivel Szegedi Gábor munkáját a többi hét sztár felkészítésében is megköszönték a Lázár-testvérek, én is erről faggattam a művésznőt. 2006. szeptember 7-én hajtottam Gödöllőn Gáborral, s elmondta akkor, hogy nem csak a pusztaötöst, de 14 lovat is hajt a két hátul vágtató ló hátáról. Arra voltam ma kíváncsi, hogy Enikő ezt is meg fogja-e tőle tanulni, de az művésznő határozott nemmel válaszolt. Jövőre is szívesebben ül a bakon, mint áll a vágtató lovak hátán.

A győztes mellett a többiek is megelégedtek helyezésükkel. Topy ? a lovastanár ? az 5. helyet eleve sikerként, iskolai ötösként értékelte. Csaba a félmilliós díjat a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlotta fel. Ma a két Andrást, Stohlt és Faragót köszöntötte névnapján a 80 éves Fehér Károly sajtófőnök úr. Két korábbi bajnok, Stohl és Mészöly indult a futamon, de ma bekerültek a Vastag-szendvicsbe. Géza ? aki nehezen döntené el, hogy kinek drukkoljon egy Újpest?Vasas focimeccsen ? eddig mind a hét sztárfutamon fogatra szállt, s jövőre is jönni akar. A többiek is úgy köszöntek el egymástól: Jövőre Veled ugyanitt! Remélem, mi is velük lehetünk!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Oliver nyerni jött | ZETApress
  2. Nyolcadszor az Arénában | ZETApress

Szóljon hozzá!