ZETApress

hírportál

Bajáé A hónap műhelye-díj

Bajai boxolókA közönségszavazáson és a kuratórium által felállított rangsorban elért második hely győzelmet ért a bajai Felsővárosi Ökölvívó SE-nek, így szeptemberi eredményei alapján a box-szakosztályé lett az Utanpotlassport.hu, a MOB és a Decathlon által kiírt A hónap műhelye-díj és az azzal járó félmillió forintos Decathlon-sportszervásárlási utalványt.

A hónap műhelye-díj ünnepélyes átadását ma délelőtt 11:30 órától a Magyar Olimpiai Bizottság Csörsz utcai Székházában tartották: a győztes szakosztály képviselői itt vehették át a kitüntető címet és az azzal járó ötszázezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Az októberi teljesítmények alapján november 5-ig idekattintva lehet jelölni az év tizedik hónapjának díjazottjára.

A bajai klubot 2008-ban alapította Gálos Tamás. Első tanítványai az akkor 13 éves iker fiai (Roland és Viktor) voltak. Jelenleg tizenöt igazolt utánpótláskorú bokszoló tartozik a klub kötelékébe, velük továbbra is maga Gálos foglalkozik. A ?családi vállalkozáshoz? két évvel ezelőtt csatlakozott Szatmári Petra is, így lett teljes az a csapat, amely az elmúlt másfél hónapban sikert sikerre halmozott.

Gálos Roland 60 kilogrammban aranyérmet szerzett a rotterdami ifjúsági Európa-bajnokságon, míg Szatmári Petra Bulgáriában világbajnok lett az ifik 81 kilogrammos súlycsoportjában. Hogy a díj mellé járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány jó helyre kerül, a felől semmi kétség, hiszen a Gálos Tamás klubjában bokszoló gyerekeknek sokszor kesztyűre sem telik, nemhogy tagdíjra.

Az idén kilencedszer kiírt díjra a korábbiakhoz hasonlóan ismét több száz jelölést adtak le sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium a szeptemberi eredmények, teljesítmények alapján a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül választotta ki az az öt műhelyt, amely felkerült az Utanpotlassport.hu portálon nyilvánosságra hozott szavazólapra.

A tizenegy napig tartó voksolást végül az Ikarus BSE atlétái nyerték a bajai bokszolók, a székesfehérvári ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a Hell Miskolc Judo Club és a Torna Club Békéscsaba előtt. A közönségszavazás eredménye huszonöt százalékot nyomott a latban a végelszámoláskor, s mivel a kuratórium az Ikarus atlétáit csak az ötödik helyre sorolta, összesítésben, az ebben a rangsorban a miskolci cselgáncsozók mögött második bajaiak végeztek az első helyen, s nyerték el a mind nagyobb rangot jelentő elismerést.

Szóljon hozzá!