ZETApress

hírportál

Nemzeti Vágta őrült módra

Ivády GáborBatyus Galopp néven megrendezik a Nemzeti Vágta őrült változatát. A rendezvényre bármivel lehet nevezni, ami nem közlekedési eszköz: a tyúk, a tehén, a kecskesajt vagy a csiga is indulhat. A fődíj pedig az Ivádi Szent Grál.

A Nemzeti Vágta karikatúrájának ötlete Ivád településtől származik. A heves megyei község kitalált egy versenyt azok számára, akik a Nemzeti Vágta után egy kis bolondozásra vágynak. ? A Batyus Galopp nem a Nemzeti Vágta ellen irányul, hanem azzal összhangban, kiegészítő, és nem utolsó sorban humoros rendezvényként jön létre. Ez a verseny egyfajta karikatúrája a kistelepülések szegénységének, paródiája a Nemzeti Vágtának, miközben komolyan szeretnénk megmutatni, hogy mi is élünk, nekünk is vannak ?kincseink?. A Batyus Galopp igazi ?gőzkieresztős?, vidám, humoros, a komolyságot sok tekintetben nélkülöző esemény lesz ? vetítette előre Ivády Gábor, Ivád polgármestere, aki a fotókon is látható.

Az augusztus 15-én délután 1-kor kezdődő versenyre lovon kívül bármivel lehet nevezni, ami nem közlekedési eszköz. Legyen az birka, tyúk, tehén, vagy madzagon húzott porszívó. Terény egy kecskesajttal nevez, amit madzagon húz a polgármester maga után. Természetesen ebben az esetben a kecskesajt idejét mérik. Magyarhertelend egy olyan autóval indul, amelynek két eleje, két kormánya, két sofőrje van, és össze-vissza szambázik. Ivád pedig egy MiG?21-es vadászrepülőgép vízszintes vezérsíkjával nevez be, csak még nem tudják, miként juttatják célba.

A rendezvényen résztvevő települések listája, és amivel indulnak a versenyen: Csór ? Csuka Mobilla, Teskánd ? Csattogós kacsás bicajgli, Terény ? Kecskesajt, Sáránd ? WC csésze, Zagyvarékas ? Strucctojás, Mátranovák ? Vaskarika, Markaz ? Talicska Forma?1-es csapat, Balaton ? Visszhang, Ecséd ? Reumás csiga, Eger ? Hordó hintó, Balatonkenese ? BTR?8174 típusú vízharcászati segédeszköz, Ivád ? MiG?21 repülő alkatrész.

Mánfán, már most edzőtábort tartanak a csigáknak, hogy a leggyorsabbat hozzák el a versenyre. A lényeg a jó hangulat, a móka és a humor. A fődíj az Ivádi Szent Grál, a Gyalog Galopp után szabadon. A győztes település pedig megkaphatja a jogot arra, hogy a következő Batyus Galoppot megrendezze.

Ivády Gábor repül

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Eszement falunap Ivádon | ZETApress

Szóljon hozzá!