ZETApress

hírportál

Olaj a pályán!

Arctic Oil Shell NOPár másodpercre, miközben milliók nézték vasárnap délután a Formula?1 élő közvetítését, felfedtük a Shell sarkvidéki fúrásainak piszkos terveit az általa szponzorált F1 Belga Nagydíjon. A Shell nem szeretné, hogy ezek a hírek napvilágot lássanak! ? írta Mező János, a Greenpeace kampányfelelőse.

Az Északi-sarkon a jég folyamatosan olvad, az élővilág helyzete tragikus. Egyes olajvállalatok kizárólag az üzleti lehetőséget látják ebben: felelőtlenül folytatnák az olajkitermelést északon, ebben a lélegzetelállítóan tiszta és törékeny természeti környezetben, ahol egy szennyezés biztosan katasztrófához vezet. Egy globális összefogással 1991-ben már elértük az Antarktisz 40 évre szóló védetté nyilvánítását. Segítséged most is nagyon számít! Csatlakozz mozgalmunkhoz, írd alá a petíciót! ? kéri a kampányfelelős.

A 44 körös Belga Nagydíjat Sebastien Vettel nyerte Fernando Alonso és Lewis Hamilton előtt. Pontszerző helyen végzett még sorrendben Nico Rosberg, Marc Webber, Jenson Button, Felipe Massa, Romain Grosjean, Adrian Sutil és Daniel Ricciardi. 11 futam után 1. Vettel, 2. Alonso, 3. Hamilton, 4.Raikkönen, 5. Webber, 6. Rosberg. A konstruktőrök versenyében 1. Red Bull?Renault, 2. Mercedes, 3. Ferrari. Folytatás két hét múlva Monzában.

Szóljon hozzá!