ZETApress

hírportál

Már három bronzot nyertünk!

Krajnyák ZsuzsiKrajnyák Zsuzsannáék bronzérmet szereztek, a többieknek nem sok sikerélmény jutott. Hetedik lett a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összeállítású férfi kardcsapat, tizedik a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin női tőrcsapat a budapesti MOL Vívó Világbajnokságon.

Szilágyi Áronék az argentinok és a franciák elleni siker után a románoktól 45:44-re kikaptak, pedig 44:40-re is vezettek. A Vasas olimpiai bajnoka két érmet remélt a vb előtt, végül az egyéni bronzzal kell megelégednie. Az első helyosztón két csalódott csapat vívott meg egymással, végül az olaszok 45:41-re győztek. A 7. helyért Somlai Béla vezetőedző csapata 45:44-re nyert az Egyesült Államok ellen. A döntőben az oroszok 45:38-ra verték a románokat.

Az amerikaiak utáni ünneplés jelent némi vigaszt a számomra. Rendkívül meghatódtam, ilyet még nem éltem át. Csalódott vagyok, nyilván le kell vonni a negyeddöntőből a tanulságokat, de még nem tudom, mik azok. Rémálom volt, amelyből még most sem ébredek. Jól vívtam, minden adva volt, hogy megnyerjem a döntő asszót Badea ellen. A román jó tusokat adott, én tanácstalanná váltam, és segítséget sem kaptam. Nem akarom a zsűrire fogni a vereséget. A helyosztókon már nehezen jött a motiváció. Legjobb tudásomat kellett összeszednem, hogy az amerikaiak ellen beadjam az utolsó tust ? mondta Szilágyi Áron.

A Mohamed Aidáék a nyolcaddöntőben 45:35-re kikaptak a lengyel válogatottól, végül a 10. helyet szerezték meg. Az olaszokat senki nem tudta megállítani, a döntőben 45:18-ra nyertek a franciák ellen. ? Nagyon összetörtem, a vereség után csak a testem volt itt, a lelkem már nem. A lengyelek ellen sem a vívótudással volt gond, a túlzott stresszt nem tudtuk feldolgozni. Lehettünk volna szerencsésebbek is, a zsűri sem volt velünk. A vívásból nem tudok így kiszállni, nem akarom ennyiben hagyni, de elképzelhető, hogy nem leszek ott minden versenyen ? mondta Mohamed Aida.

A kerekesszékeseknél a Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összetételű magyar női tőrcsapat bronzérmes lett, miután 45:32-re győzött Oroszország ellen. ? Reggel elfogadtuk volna az érmet. Hongkong ellen fantasztikusan ment, azért is örültem, mert visszavágtam annak a riválisnak, aki legyőzött egyéniben. Az nem volt az én napom, most viszont minden jól sikerült! ? örvendezett Krajnyák Zsuzsanna.

Szóljon hozzá!