ZETApress

hírportál

Neo-zene a reklámfilmen

Milkovics Mátyás, NeoIgény van összetettebb, monumentális alkotásokra. Néhány óra alatt elkészült a zene a MOL Vívó Világbajnokság kampányfilmjéhez ? mondta Milkovics Mátyás, a reklámfilm szerzője a MOL Vívó Vb weboldalának.

A Neo alapítója és frontembere felidézte, hogy Vermes Iván, a kampányfilm rendezője részletesen elmondta, milyen hangulatú reklámfilmhez kellene zenét készítenie, ebből pedig egyértelmű volt, hogy egy modern elektronikus zenére lesz szükség filmzenei elemekkel ötvözve. ? 10 éve a Kontroll üldözéses jeleneteihez is készítettem a mostanihoz valamennyire hasonló, dinamikus zenéket, ezek akkor is tetszettek Ivánnak ? árulta el Milkovics Mátyás a felkérés hátteréről.

A zeneszerző elmondta, hogy itthon általában nem ennyire akciódús és változatos a reklámfilmek képi anyaga, ezért ezt egy különleges vállalkozásnak tartja, és biztos benne, hogy jól szolgálja a MOL Vívó Világbajnokság kampányát. ? Megértem a sportszurkolók lelkesedését, bár nem meglepő, hogy hozzám a zene és filmek közelebb állnak. Nagy rajongója vagyok azoknak a modern filmeknek, amelyeknél a hangoknak, effekteknek külön szerepük van. Ez ma már egy külön ága a filmkészítésnek, rendkívül izgalmas terület, szeretnék ezzel a jövőben minél többet foglalkozni. Ma már sokkal magasabban van az emberek ingerküszöbe, így egyre inkább igény van összetettebb, monumentális alkotásokra ? fejtette ki Milkovics Mátyás.

Azon még nem gondolkodott, hogy a vb-reklámfilm zenei anyagát felhasználja-e később, ugyanakkor megjegyezte, hogy ez kifejezetten a mostani alkalomra készült, így nem is feltétlenül lenne lehetőség az újrahasznosításra. Milkovics Mátyás az elmúlt másfél évtizedben több film és reklám zenéjét szerezte, és a Neo együtt frontembereként a nevéhez fűződik a többi között az Aiiaiiiyo című sláger, amely a hazai zenei adók egyik legtöbbet játszott száma volt a kétezres évek elején. Egy éve saját zeneelemző műsora van a Petőfi Rádióban, így szinte az egész életét kitölti a zene.

Önkéntesek jelentkezését várja a MOL Vívó Világbajnokság Szervezőbizottsága. Az elmúlt hónapokban sokan jelentkeztek, de továbbra is örömmel fogadják a szervezők azok jelentkezését, akik a MOL Vívó Világbajnokság előtti napoktól kezdve az esemény végéig segíteni tudják a munkát. Ebben a fázisban azokra számítanak, akik augusztus 1-je előtt betöltik 16. életévüket. Az érdeklődők idekattintva regisztrálhatnak néhány adat kitöltésével.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vívók Lila Ködben | ZETApress

Szóljon hozzá!