ZETApress

hírportál

Vívók Lila Ködben

VívókönyvKét fanatikus vívóbolond, egy edző – aki ugyan szőke nő, de nem ezért szeretjük -€“ és egy kissé túlkoros tanítvány -€“ aki mellesleg nyugdíjas humorista – elhatározták, hogy könyvet írnak a sportág népszerűsítésére -€“ tudtuk meg a szerzőktől a tegnap esti könyvbemutatón, a Tátra utcai Lila Köd Könyves Kávézóban.

A kötetben természetesen komoly edzői magyarázatokat is találunk, hogy hobbivívók akár tankönyvnek is használhassák, de megismerhetünk érdekes sportembereket, és bepillantást nyerünk a vívóélet mulatságos hétköznapjaiba. A könyv az augusztusi MOL Vívó Világbajnokság tiszteletére jelent meg, oldalait Varga Vera Villőnek, az idei angliai Comics-pályázat közönségdíjasának rajzai és képregényei színesítik.

Olimpiai bajnokok -€“ Szilágyi Áron és Schmitt Pál -€“ mellett Szekeres Pál paralimpiai bajnok is megszólal a könyvben világhírű edzők társaságában. A szórakoztató, szinte már kabarét idéző fejezetek mellett a szerzők felhívják azért a figyelmet a Puskin mozi felett működő vívóterem hányatott sorsára is, hiszen miközben a lelkes gyereken és második gyermekkorukat élő veterán vívókon nevetünk, a háttérben Európa legrégebbi párbajterméért folyik a harc, méghozzá az első vérig, bandázs nélkül. A 136 oldalas könyv ezer példányban jelent meg a Selmeci Bt. magánkiadásában, folytatása a siker függvényében már most borítékolható.

Szóljon hozzá!