ZETApress

hírportál

Megtört a brit jég!

Robogó GáborTalmácsi Gábor számára nehezen indult az idei világbajnoki szezon. Volt eddig számára minden, bukás, komoly sérülés, operáció, balszerencse. Majd az ötödik versenyükhöz készülődtek a hétvégén, mely pénteken rendkívül jól indult a Prorace Team számára ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Talmácsi vizen uralta az első időmérőt, de szombati szárazon még mindig érezhető volt a lemaradásuk a legelejéhez képest. A nap egyre erősebben sütött, így a futam napjára lett a legjobb idő. A reggeli bemelegítő edzés is száraz pályán zajlott és sikerült finomítaniuk a Honda beállításain, mivel Talmácsi a 4. leggyorsabb időt érte el. Magyar idő szerint 14:30 órakor kezdődött a verseny. 22 kör, azaz 88,506 km megtétele várt a Supersport kategória mezőnyére.

Gábor döntésbenTalmácsi a 18. helyről indult és lámpák szabad jelzése után próbált minél jobban helyezkedni. Két helyet sikerült nyernie a rajt után és végig keményen küzdött, hogy még feljebb zárkózzon és tartsa pozícióját a mögötte érkezőkkel szemben. A magyar motorost végül a 4 pontot érő 12. helyen intette le a kockás zászló és ezzel Talmácsi is felkerült a pontszerzők listájára.

A doningtoni versenyt Sam Lowes nyerte igen magabiztosan, mögötte Kenan Sofuoglu ért be másodiknak és Roberto Rolfo lett a harmadik. ? Örülök a világbajnoki pontoknak, végre megtört a jég. Szárazon a motor beállításai még mindig nem az igazi és bár nem úgy viselkedett a Hondám, ahogy szerettem volna, nem oda fordult a kanyarokban, ahová szerettem volna, azért élveztem a versenyt. Sok munka vár még ránk, de bízok benne, hogy innentől csak felfelé vezet az út számunkra ? bizakodott Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma Portimaoban | ZETApress

Szóljon hozzá!