ZETApress

hírportál

Bajnok az Eger

ZF EgerKedden este a vízilabda OB I sporttörténeti döntőjének 3. mérkőzését játszották Egerben. A meccs forgatókönyve ha lehet, még drámaibbra sikerült, mint az első két összecsapáson. A Szolnok szerezte meg a vezetést, majd az egriek egyenlítő gólját követően 4:1-re húztak el a vendégek. Ezután zsinórban hat hazai találat következett.

Az utolsó negyed 9:6-os egri vezetéssel kezdődött. A Szolnok ezúttal sem adta fel, ám 10:8-as hazai vezetés után erejéből már csak egy gólra futotta. A mérkőzés legeredményesebb játékosának az egri Bátori Bence bizonyult három góllal. A 10:9-es egri győzelem azt jelenti, hogy a Heves megyeiek fennállásuk során másodszor lettek bajnokok ? tudtuk meg Takács Gábortól.

A Szolnok egyszer sem volt eredményes, mégse higgyük, hogy ekkora különbség volt a két csapat között. Az első meccset 15-én, szerdán drámai küzdelemben nyerte otthon az Eger. Gerendás György tanítványai már 6:2-re is vezettek. Innen állt fel a Szolnok és a rendes játékidő végén 7:7 volt az állás. A hosszabbításban már csak a hazaiak szereztek gólokat. Végül 9:7-re nyerték az összecsapást, várva a 18-ai, szombati szolnoki folytatást.

Szombaton a döntő második mérkőzését is megnyerte az Eger. A szolnoki összecsapás is hatalmas küzdelmet hozott. Félidőben 3:3-ra álltak a csapatok. Az Eger a folytatásban két góllal meglépett, ám a hazaiak 6:6-ra még tudtak egyenlíteni. A vendégek győztes találatát Biros Péter szerezte 8 másodperccel a lefújás előtt. A 7:6-os egri siker azt jelentette, hogyha tegnap hazai medencében is legyőzi ellenfelét, akkor bajnok az Eger. Ez ? ha megint csak egy góllal is ? de újra sikerült nekik.

Szóljon hozzá!