ZETApress

hírportál

Ricsi holnap mindent belead

talma-bodisBódis Ricskó mentorával, Talmácsi Gáborral szerdán érkezett meg Olaszországba a legendás monzai pályára. Mint az idei szezonban mindegyik, így a monzai ring is ismeretlen számára, bár videó-játék segítségével ?körözött? már rajta. Magyar szerelőjével, Vargha Balázzsal több kört is megtettek a pályán és átbeszélték a tapasztaltakat mentorával is ? tudatta a Spárta Motorsport.

A pénteki eső miatt némi csúszás volt az első edzésnap menetrendjében és a megszokott kezdési időponttól eltérően több mint egy órával később ültek csak motorra a fiatalok. Bódis Ricsi remekül kezdett. Sokáig az első helyen állt és végül a 6. helyen zárta a tréninget. Péntek éjszaka ismét volt egy kiadós eső, majd ma reggelre már a szebbik arcát mutatta az időjárás és napsütés fogadta a versenyzőket.

Az European Junior Cup mezőnye is száraz időmérőre készült. A 30 perces kvalifikáció nem úgy alakult Ricsi számára, ahogy tervezte. Az edzés elején épp előtte bukott a mezőny másik magyarja és ez eléggé kizökkentette Ricsit. Próbált gyorsulni, de minden igyekezet ellenére nem jött ki neki a lépés és meg kellett elégednie a 19.hellyel, ami igen távol áll az időmérő előtt kitűzött céljától. Holnap a 7 körös versenyre 14:35 órától kerül sor.

Tegnap nagyon boldog voltam, ma már nem annyira. Nagyon tetszik a pálya ritmusa, de ma sajnos nem jött ki a lépés. A motorom beállításai alapvetően rendben vannak, de egy előttem történő bukás miatt vesztettem a koncentrációból, utána pedig nem tudtam a tervezettnek megfelelő gyors kört futni. Holnap kell egy nagyon jó rajt, hogy mielőbb kikecmeregjek a sűrűjéből és el kell menni az elejével. Legalábbis mindenképpen ez a tervem, és majd meglátjuk, hogy a gyakorlatban mennyire lesz ez kivitelezhető ? mondta Bódis Richárd.

Talma nehezen boldogul Monzában

Már korán reggel ragyogó napsütés volt, így eltűntek a nyitott esernyők a paddockból. Talmácsi Gábor a szabadedzés előtt felkereste a mobilklinikát, ahol lézeres terápiát kapott a még mindig nem száz százalékos bokájára, majd egyből készült is a tréningre, ami végig száraz pályán folyt. A magyar motoros kétszer tett látogatást a boxba, miközben szerelői villámgyorsan változtattak a beállításokon. Talmácsi 18 kört teljesített és a 16.helyen várta a délutáni folytatást. Az időmérő előtt összeült a csapat, hogy átbeszélje milyen setupokkal kezdjenek a kvalifikáción.

A megszokott időben 16:05 órakor zöld lámpát kapott a Supersport kategória és egymás után gurultak ki a boxutcából a pályára a versenyzők. Talmácsi az időmérő folyamán is kétszer járt a boxban. A délelőtti kuplung problémát megoldották, azonban a kipörgésgátló többször visszafogta a motor teljesítményét az egyenesekben, ami jelentős időveszteséget okozott. Aztán az edzés utolsó harmadában megérkezett az eső is a pálya egyes szektoraiban, így a végén már nem is maradt sansza javítania Gábornak. Vasárnap a 18. helyről indul, ami mindenképpen egy nagyon nehéz versenyt vetít elő számára, de eltökélt célja, hogy pontokat szerezzen. Az első rajtkockát Sam Lowes zsebelte be, így ő indulhat az élről a holnapi 16 körös versenyen, melyet 13:15 órától az Eurosport élőben közvetíti ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Nem sikerült még a monzai pályát eddig teljesen megismernem. Első nap vizes pályán kellett motorozni, ma pedig két száraz edzés alatt kellett beállítani a motort és megszokni az új pályát. Az edzésen nem tudtam igazán jó ritmust motorozni, sokszor más versenyző szélárnyékát kerestem, mert éreztem egyedül nem vagyok kellően gyors. Az utolsó 10 percben szemerkélt az eső és nem éreztem a tapadást, így nem tudtam javítani a tréning elején elért időeredményemen. Az időmérő végén kiderült, hogy az elektronikai rendszer rengeteget szabályoz a kigyorsításoknál, emiatt mindig sokat veszítettem azokon a részeken. A hibát felismertük és orvosolható. Most a warm up-ra koncentrálok, majd a versenyre. Mindenképp szeretnék pontokat szerezni! ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kaotikus verseny Monzában | ZETApress

Szóljon hozzá!