ZETApress

hírportál

Gyors kör a pirosig

Talma bedőlMegállíthatatlanul robog előre az idei vb szezon, a hétvégén már a negyedik nagydíjra kerül sor. A pilóták az Assen-i futam után Monzában gyarapíthatják pontjaikat, mindez nem titkolt szándéka Gábornak sem, aki szerdán utazott ki az olasz versenyhelyszínre ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Talmácsi ezen a ringen korábban még nem motorozott, így csütörtökön több alkalommal is végigment a pályán. Először kerékpárral, majd gyalogosan is szemügyre vette a kanyarokat, rázóköveket és memorizálta a vonalvezetést. Ezt követően sor került egy utolsó egyeztetésre a csapattal a boxban, hogy milyen beállításokkal kezdjenek az első tréningen.

Talma leggyorsabb körének a piros zászló vetett véget

Kiadós esővel indult a pénteki edzésnap. Talmácsi jól kezdett a vizes szabadedzésen, de nem sikerült a tréning végén az előrelépés, és már akkor tudták, hogy az időmérőre másik irányt kell választaniuk. Nem sokkal a kvalifikáció előtt elzáródtak ugyan az égi csatorna csapjai, de ennek ellenére végig nedves pályán kellett teljesíteniük a versenyzőknek az időmérőt. Talmácsi percekkel az edzés vége előtt kijött a boxba friss gumikért, majd ő is készült, hogy megfussa leggyorsabb körét, amire a részidők alapján minden esélye megvolt, de végül a piros zászló meghiúsította mindezt, így a 20. helyen zárt. Az ideiglenes pole pozíciót Kev Cohglan szerezte meg.

A reggeli edzésen sok technikai problémánk volt és a pályát is gyakorolnom kellett. Elsőre nehéz ezen a ringen menni, mert mindenhol nagy a sebesség és a féktávokat is szokni kell. Az időmérő végén épp gyors körön voltam, amikor szétdurrant a pályán az egyik versenymotor blokkja és beintették a piros zászlót, így én is búcsút inthettem a gyors körömnek. Ez benne van a versenysportban, és egyáltalán nem aggódok a 20. helyem miatt. Egész jó irányt találtunk és várjuk a szombati folytatást. Holnapra ráadásul már száraz időt jósolnak ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ricsi holnap mindent belead | ZETApress

Szóljon hozzá!