ZETApress

hírportál

Talma végig küzdve ért célba

A Prorace csapat boxában tegnap késő estig ment az egyeztetés, hogy valami megoldást találjanak a beállítási problémákra. A reggeli 15 perces bemelegítő edzésen változtattak a motor áttételezésén, ami a vártnál kisebb javulást eredményezett. Talmácsi 13. lett. Kora délután következett a verseny. Talmácsi 13:30 órakor a 13. helyről indult és szokásához híven remekül kapta el a rajtot.

Az első kör végén már a 8. helyen repesztett, majd sajnálatos módon Hondájával nem tudta tartani a lépést a többiekkel és fokozatosan hátrébb csúszott. Talmácsi végül nem is a versenytársaival küzdött a legnagyobbat az Assen-i futamon, hanem saját motorjával. A legutolsó körben megkísérelte elcsípni az egy pontot érő 15. helyet, de az orosz versenyző, Vladimir Ivanov haladt át először a célvonalon, így Talmácsi Gábor a 16. helyen fejezte be a holland versenyt, ahol korábban már kétszer is sikerült futamgyőzelmet szereznie. A versenyt óriási csatában Sam Lowes nyerte Kenan Sofuoglu előtt, és Fabien Foret lett a harmadik ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A hétvége egyetlen pozitívuma, hogy sikerült befejeznem a futamot, ettől eltekintve végig szenvedtünk. A motorom olyan, mintha nem is az enyém lenne és folyamatosan küzdenem kellett vele. Lassú volt a kanyarok bemenetelénél, kanyar közben és a kigyorsításoknál is, így pedig nagyon nehéz eredményesnek lenni. Minden tőlem telhetőt megpróbáltam és az utolsó körben is mindent beleadtam, de a célba érésen kívül nem sikerült a pontszerzés. A csapatom apró darabokra szedi majd a motort és mindent alaposan átvizsgálnak a következő monzai versenyig, mert valami nem stimmel és megoldást kell találnunk rá ? ígérte Talmácsi Gábor.

Bódis Ricsi alatt megállt a motor

A fiatal magyar motoros mindennél jobban várta az Assen-i versenyt, hiszen tegnap sikerült egy remek rajtpozíciót kiharcolnia, ami azt jelezte, hogy nagyon egyben vannak a dolgok. Bódis Ricsiék 10 körös versenyére a Supersport kategória futama után, 14:35 órakor került sor ? tudatta a Spárta Motorsport.

Ricsi jól rajtolt és nemcsak 6 helyét tartotta meg, de sikerült előznie is. Négy kör elteltével az 5. helyen robogott, amikor Hondája váratlanul megállt alatta és nem tudta folytatni a versenyt. A műszaki hiba okát jelenleg is vizsgálják, de bármi legyen is az eredmény Ricsit nem vigasztalja, mert óriási verseny lehetőségét húzta számára keresztbe a technika ördöge. A verseny végeredménye: 1. B. Bendsneijder, 2. A. Fernandez, 3. M. Canducci. 4. P. Sebestyén.

Ezt a pechet! Elmondani sem tudom, hogy mennyire sajnálom a dolgot, mert minden nagyon jól ment, és éreztem belülről, hogy akár a dobogó is meglehet ezen a versenyen. Először nem is akartam elhinni, hogy megállt alattam a gép, de a technikai versenysport már csak ilyen. Sokat tanultam ezen a versenyhétvégén is és várom a következő futamot, ami két hét múlva Monzában lesz. Sebestyén Petinek gratulálok az elért eredményéhez és ha nincs ez a műszaki hiba, akkor szerintem jót csatáztunk volna ott elől ? mondta Bódis Richárd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyors kör a pirosig | ZETApress

Szóljon hozzá!