ZETApress

hírportál

Assenben bármi is lehet

Talma 130426A mai időjárással kapcsolatban annyi mindenképpen elmondható, hogy bár nem mutatott magasabb értéket a hőmérő higanyszála, mint tegnap, de legalább az eső elkerülte az asseni pályát, így a tréningek száraz körülmények között zajlottak. Talmácsiék a délelőtti szabadedzésen kipróbáltak néhány új beállítást, de az eredmények azt mutatták, hogy rossz felé indultak.

Gábor végig küzdött a motorral, ami miatt nem is tudott igazán jó köröket futni és a 16. helyen fejezte be az edzést. A délutáni időmérőn mindenki nagyon keményen kezdett már a legelején. Talmácsiék állítottak a futóművön és az áttételen, de minden igyekezet ellenére a motor nem az elvártak szerint működik, lévén pedig, hogy technikai sportról beszélünk a jól beállított technika legalább olyan fontos tényező, mint a versenyre kész pilóta.

Gábor 17 kört teljesített és végül a 13. helyre kvalifikálta magát. Egyedül Sam Lowes tudott 1:38-as köridőt repeszteni, ezzel meg is szerezte az első rajtkockát. Mögötte nagyon szoros a további sorrend. 14 villámgyors versenyző van egy másodpercen belül, ami holnap egy nagyon izgalmas versenyt vetít előre. A Supersport kategória 21 körös versenyére vasárnap 13:30 órától kerül sor, melyet az Eurosport élőben közvetít ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Eléggé bosszús vagyok és elsősorban nem az elért köridőm vagy a 13. helyem miatt, hanem mert nincs egyben a Hondámmal és emiatt nem tudok felszabadultan motorozni. Helyette végig küzdenem kell a géppel. Kipróbáltunk már több beállítást is, ezzel el is ment a második szabadedzés, de a motor továbbra sem fordul úgy, ahogy szeretném. Folyton kisodródok a kanyarokban, így pedig nagyon nehéz ideális, tiszta köröket produkálni. Holnap a bemelegítő edzésen még tovább állítunk az áttételen és a futóművön. Itt Assenben mindig nagyon izgalmas versenyek láthatóak. Bízom benne, hogy holnap is egy ilyen vár ránk, melynek én is aktív részese leszek! ? mondta Talmácsi Gábor.

Ricsi az élmezőnyben zárt az időmérőn

BRicskóBódis Ricsi még tegnap a szabadedzés után eltökélten kijelentette, hogy az időmérőn mindenképpen szeretne előrébb végezni, ami által nagyobb az esély arra, hogy a rajt után nem ragad be és kimarad az adok-kapokból, hiszen nagyon sokan vannak a mezőnyben. A 13:30 órakor kezdődő időmérő alatt ugyan erősen felhős volt az ég, de végig száraz aszfalton teljesítették az újoncok a tréninget. Ricsiék állítottak kicsit a futóművön, majd friss gumikkal tért vissza a pályára és folyamatosan gyorsult. Még az utolsó körében is javított, így az 1:59:289-es köridővel a 6. helyen végzett, ami holnapi versenyen a 2. sorból való indulást jelenti számára ? tudatta a Spárta Motorsport.

Iszonyatosan boldog vagyok. Sikerült teljesítenem a kitűzött célt. Még tegnap este lefekvés előtt is a pálya vonalvezetését tanulmányoztam és nagyon sok hasznos információt kaptam Talmácsi Gábortól, aki jól ismeri a pálya csínját-bínját. Nagyon köszönöm a szerelőm, Vargha Balázs munkáját is, akivel kezdünk eljutni odáig, hogy fél szavakból is megértjük egymást. Egyre jobban tetszik a pálya, főleg a technikásabb része, és büszkeséggel tölt el, hogy itt versenyezhetek én is. Remélem, holnap sikerül egy jó eredményt elérnem és még szebbé tennem majd az asseni emlékeimet! ? bizakodott Bódis Richárd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma végig küzdve ért célba | ZETApress

Szóljon hozzá!