ZETApress

hírportál

Vadon a vadonban

Vadon JaniA Békéscsaba melletti Pósteleki Parkerdőben április 27-én, szombaton sorra kerülő Royal Vodka Fighters? Run-on ? egyéniben, vagy 4-6 fős csapatban ? vágnak neki a versenyzők (köztük 250 nő) a 7 vagy 14 km-es távnak és gyűrik le a 14 vagy 28 akadályt ? tudtuk meg Dobor Dezső sajtófőnöktől.

Sors Tamás és Vadon János is a Fighters? Run indulói között lesz! ? A Fighters? Run egy új kalandsport, amely 2012-ben Közép-Európában elsőként Magyarországon jelent meg ? mondta Vozár Attila főszervező, Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávfutó, a Bécs?Budapest Szupermaraton háromszoros győztese. ? A nevezésekből származó bevétel öt százalékát a Békéscsabai Gyermekosztályért Alapítvány kapja, ezért is nagy öröm, hogy nyolcszázan készülnek a rajtra ? tette hozzá Attila.

Az amatőrökön kívül komoly az érdeklődés a neves személyek között is. Most jelezte indulását Sors Tamás paralimpiai úszóbajnok és Vadon János, a Class FM Morning Show című műsorának egyik arca. Először fordul elő, hogy afrikai futó is indul, nem is akárki, hiszen az etióp Ashenafi Erkolo profi utcai futó (korábban nyert a zágrábi, pozsonyi és kolozsvári maraton), aki a budapesti félmaraton győztese is volt (2009). Az amatőr futóknak biztosan óriási élmény lesz, hogy együtt dagaszthatják a sarat, együtt ugorhatják át az égő szalmabálákat és együtt mászhatnak a farakásokon vagy épp a szögesdrót alatt ismert színésszel, közkedvelt rádióriporterrel és olimpiai bajnokkal.

Mint hó elején megírtuk, Száraz Dénes (Tamás atya) színész, az Év legsármosabb férfija-cím birtokosa (2012), egyben tereptriatlonista és Ironman is versenyez, Pulai Imre, olimpiai bajnok kenus, szánkós, Kropkó Péter, többszörös Ironman-bajnok, Palkovics Krisztián, volt válogatott jégkorongozó és Poór Brigitta U23 tereptriatlon világ- és Európa-bajnok is az indulók között lesz. A gyerekek sem unatkoznak majd, rájuk egy két kilométeres, könnyített akadályokkal kialakított pálya vár, míg a nézők a Hátamon a Párom elnevezésű párcipelő versenyen próbálhatják ki ügyességüket. Ez utóbbi verseny győzteseinek díja egy-egy negyvenliteres sörrel teli hordó lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megismételt vodka-siker | ZETApress

Szóljon hozzá!