ZETApress

hírportál

Megismételt vodka-siker

A Békéscsaba melletti Pósteleken rendezték meg a Royal Vodka Fighters’ run versenyt, mely jelentős sikert könyvelt el azzal, hogy 2012-höz képest száznál is több nevezés érkezett a Vozár Attila vezette szervező csapathoz ? tudatta Dobor Dezső sajtófőnök. Fotóink Őszi Szilvia felvételei.

A Fighters’ Run tavalyi sikere megismétlődött. Idén már több mint 800 harcos indult a 7, illetve a 14 km-es távon, melyek a helyenként katonai kiképzéssel felérő akadálysorral kiegészítve erősen megdolgoztatták az indulókat, köztük több egykori kiválóságot, így a versenyt teljesítők közt volt Pulai Imre olimpiai bajnok kenus, Palkovics Krisztián volt válogatott hokis és Kropkó Péter egykori Ironman. A gondosan megszerkesztett pályán a versenyzők dolgát különösen megnehezítette a 30 fokos meleg. Kláben György, a legidősebb versenyző 62 éves volt.

A 7 km-en győztes Mester Bálint (X2S Haibike Team) tereptriatlonos nem kis hátrányból szerezte meg az első helyet. ? Amikor a kötélen kellett felmászni, nem tudtam, hogy a másik oldalon majd más lesz a kiképzés, ezért a meglepettségemben egy jó nagyot esten és ezzel fél perc előnyt ajándékoztam az ellenfeleimnek. Ettől kezdve már csak azt kellett elhitetnem magammal, hogy ennek ellenére is győzhetek ? mondta a sáros győztes.

Dobra Viktor, a tavalyi győztes békéscsabai atléta most a második helyen érkezett be. ? A várban sajnos elfutottam magam, az idén nagyon hosszúra nyújtott kúszópálya után meg éreztem, hogy beszúrt a levegő ? pihegett az ezüstös a célban.

A 7 km-en harmadiknak beérkezett etióp Ashenafi Erkolot érhette a legtöbb meglepetés ezen a versenyen. ? Nem igazán voltam felvilágosítva, hogy mi is vár rám. Egy kellemes 7 km-es futásra készültem az erődben. Elképzelhetik, hogy mit éreztem, amikor hirtelen szembe találtam magam az első akadállyal. Persze eszem ágában sem volt visszafordulni. Egyik kaland jött a másik után. Kétszer is elvesztettem a cipőmet a vizes akadályokban. Szerencsére a mocsár közepén azt is megtaláltam, s akkor már csak az áramütést kellett átvészelnem és így telt el életem első Fighters’ Run versenye ? örvendezett a bronzos.

Eredmények

Egyéni 7 km, férfi: 1. Mester Bálint 30:15, 2. Dobra Viktor 30:30, 3. Ashenafi Erkolo 32:42. Egyéni 7 km, női: 1. Pörneczi Kata 42:09, 2. Urbán Anett 44:19, 3. Soós Helga 45:21. Csapat 7 km: 1. X2S ? Speedcross Team (Oláh Bence, Mester Bálint, Sipiczki Csaba, Kovács Zsolt) 34:29, 2. MH Ludovika (Gangel Marcell, Kiss Attila, Szalai Dániel, Kelemen Csanád) 36:01, 3. TEK Békéscsaba (Asztlos Zoltán, Virág László, Legoza Zsolt, Tóth István) 39:09.

Egyéni 14 km, férfi: 1. Tóth Ádám, 2. Nagy Gergely, 3. Schmidt Zoltán. Egyéni 14 km, női: 1. Poór Brigitta, 2. Szentpéteri Diána, 3. Kaló Szilvia. 14 km csapat: 1. BBU Extreme Team (Stépán Zsolt, Tóth Viktor, Nagy György, Soltész Tamás, Kuncz Gábor, Farkas László), 2. MH 54-es (Avar András, Vass Tibor, Kolonics Tamás, Török Krisztián), X2S Xterra (Tóth Viktor, Dezső Sándor, Szabó Tamás, Andrási Ferenc, Bagyinszki Balázs).

Szóljon hozzá!