ZETApress

hírportál

Sport Expó a Hungexpón

Continental HotelA Hungexpó Vásárközpontban rendezik meg jövő péntektől vasárnapig Magyarország első, nagyszabású sportszakmai kiállítását és vásárát, a Sport Expót. Az első Sport Expón csaknem száz cég vesz részt, és a kísérőprogramok is a sporthoz kapcsolódnak: lesznek extrém-sportbemutatók és életmód-tanácsadás is.

A Dohány utcai Continental Hotel Hungária-termében tartott sajtótájékoztatón Rédei Viktor ötletgazda arról beszélt, hogy szakmai körökben már régóta megfogalmazódott az igény egy olyan seregszemlére, amelynek más európai és tengerentúli országokban komoly hagyománya van. A civil és magánkezdeményezéssel induló kiállítás célja, hogy egy helyen és időben hozza össze a hazai sportszergyártókat, forgalmazókat és a sportágakat, ezzel is segítve a nagyközönséget a könnyebb tájékozódásban.

Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára, az esemény fővédnöke hangsúlyozta, hogy odaállnak minden sportot népszerűsítő kezdeményezés mellé. ? A mostani lesz az első alkalom, hogy Magyarországon a sportnak ilyen sajátos módon csinálunk hírverést. Bízom benne, hogy az expó hatására a látogatók kipróbálnak különféle sportszereket, és megismerkednek a bemutatkozó sportágakkal ? tette hozzá az államtitkár.

Martinek János olimpiai bajnok öttusázó elmondta, sportága azért állt a kezdeményezés mellé, mert így az öttusát közelebb hozhatják az emberekhez, és felhívhatják a figyelmet az expót követő héten sorra kerülő budapesti Világkupa-viadalra is. Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózó arról beszélt, hogy szeretné, ha az emberek nemcsak a tévéből ismernék a küzdősportokat, köztük a birkózást, hanem személyes tapasztalatokat is szereznének. A május 3-án péntektől 5-én, vasárnapig 9-től 19 óráig látogatható kiállításra a napijegy 1500, a családi jegy pedig 3000 forintba kerül.

Szóljon hozzá!