ZETApress

hírportál

Kiütötték Gábor alól Hondáját

Az időjárásra a verseny napján sem lehetett panasz. A megszokott menetrend szerint zajlottak a bemelegítések, Talmácsiék 15 perces tréningjére 9:45 órakor került sor. Gábor az edzést végig a pályán töltötte és a 14. helyen végzett ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A verseny 13:30 órakor startolt a Eurosport2 kamerái előtt. Talmácsi remekül kapta el a rajtot és az ötödik sorból több helyet is előrelépett. Az első kanyaron egy jókora fékezéssel ugyan, de sikerült túljutnia, a másodikban azonban nem volt ekkora szerencséje. Egyik vetélytársa belement oldalról és a magyar motoros a sóderágyban végezte. Szerencsére nem sérült meg, de a versenyt már nem tudta folytatni, így elúszott a tervezett pontszerzés reménye, melyre minden esélye megvolt.

Az aragoni versenyen sok volt a kieső, akik szintén pont nélkül búcsúztak. Közöttük volt például a világbajnoki címvédő Kenan Sofuoglu, a PTR Honda Team versenyzője, Sheridan Morais, de közülük is minden bizonnyal Sam Lowes a legbosszúsabb, aki végig vezette a versenyt, majd a legutolsó körben kifogyott motorjából a benzin és emiatt búcsút inthetett futamgyőzelemének. Az eseménydús versenyt végül Fabien Foret nyerte, Van Der Mark és Scassa előtt.

Hihetetlen, hogy megint mennyire balszerencsések voltunk. Remélem, ezzel letudtam a pechsorozatot erre a szezonra és a jövőben már csak jó dolgok következnek. Jól kaptam el a rajtot. A start utáni kanyarokban mindig extrán kell figyelni, hiszen óriási a tumultus. Az elsőben még sikerült motoron maradnom egy fékezés után, a másodikban viszont belém jöttek oldalról, ami ellen nem tehettem semmit. Elment a motorom eleje, én pedig a sóderágyban landoltam. Nagyon sajnálom a dolgot, mert jó volt a motorom és minden adott volt egy jó versenyhez. Próbálok előrenézni, két hét múlva Assen következik ? kesergett Talmácsi Gábor.

Bódis Ricsi sikeresen célba ért első versenyén

Nagy napra ébredt az European Junior Cup mezőnye, hisz eddig a tréningeké, a próbálgatásoké volt a főszerep, ma délután azonban már élesben kellett bizonyítaniuk rátermettségüket a fiatal tehetségeknek. Pénteken egy 45 perces szabadedzés, szombaton egy 30 perces időmérés állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megtalálják az ideális beállításokat és megtanulják a pálya vonalvezetését ? tudatta a Spárta Motorsport.

16:35 órakor aztán megkapták a zöld jelzést és kezdetét vette a 8 körös futam. Ricskó beragadt a rajtnál, és nem volt könnyű dolga, hiszen többen is elmentek mellette. Miután sikerült felvennie saját ritmusát, megkezdte a felzárkózást és több vetélytársát is visszaelőzte, majd a verseny végéig egy kisebb bolyban motorozott, ahol körről körre változott a sorrend. Volt, hogy sikerült felkapaszkodnia egészen a pontszerző helyig, majd végül a 17. helyen intette le a kockás zászló. A versenyt Jake Lewis nyerte.

Sajnos beragadtam a rajtnál és ez megpecsételte számomra az egész versenyt. Próbáltam minél gyorsabban előrébb jönni, de belekeveredtem egy kisebb bolyba, ahol nagy csatát vívtam a többiekkel és folyamatosan ment az oda-vissza előzgetés. Szerettem volna pontszerző helyen végezni, de ez ma nem jött össze. Annak viszont nagyon örülök, hogy sikerült végigmennem a versenyen, hiszen kellenek a kilométerek, hogy egyre nagyobb legyen a rutinom és persze még sokat kell tanulnom. Sebestyén Petinek gratulálok az elért eredményhez ? mondta Bódis Richárd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pontszerzés az asseni cél | ZETApress

Szóljon hozzá!