ZETApress

hírportál

Natasa Győrben edz

douchev_janics_natasa_gyor_elso_edzes_2013_0402Bemutatkozott új egyesülete, a Graboplast Győri VSE színeiben Douchev-Janics Natasa, aki a sajtó-nyilvános edzést követően sajtótájékoztatót tartott Győrben a visszatéréséről. A versenyző bemutatta új edzőjét is, a jövőben Andrian Douchevvel közösen Tokár Krisztián irányítja az edzéseit. Kiegyensúlyozott, mosolygós, visszafogott Natasa fogadta a sajtósokat új egyesülete, a Graboplast Győri VSE vízitelepén.

A versenyző új otthonra lelt a Rába-parton, ahol az ifjúsági világbajnokokat, többek között Czéllay-Vörös Zsófiát, Bordács Blankát és Hérics Dávidot, valamint a felnőttek közül Szomolányi Mátét, Horváth Bencét, vagy Kadler Viktort is készítő Tokár Krisztián lesz az új trénere. Tokár Natasa férjével, Andrian Douchevvel közösen felügyeli majd a versenyzőnő munkáját, aki több hónapos portugáliai edzőtáborozás után tért vissza Magyarországra.

Párommal, Andrian Douchevvel beláttuk, hogy rossz döntést hoztunk. Nem olyan körülmények fogadtak bennünket a szerbeknél, mint arra számítottunk, és hiába jeleztük a kéréseinket feléjük, nem kaptuk meg a megfelelő válaszokat a vezetés részéről. Nagyon hiányzott az a rendszer, az a fegyelem, kiszámíthatóság és profizmus, amiben én felnőttem itt Magyarországon, éppen ezért azt tudom mondani, hogy most valóban itthon vagyok. Örülök, hogy Győrben szerető és szakértő közösségbe kerülök és remélem, hogy az eredményeimmel ismét magam mellé tudom állítani azokat az embereket, akik az elmúlt időszakban elpártoltak tőlem ? nyilatkozta Douchev-Janics Natasa.

Csipesék is az egyesre készülnek

kovacs_katalin_szabo_gabriella_2012_ebVéget ért a Csipes-csapat háromhetes sevillai edzőtábora. Kovács Katalin és Szabó Gabriella is elégedetten tért haza az eső áztatta városból. Hogy mit hoz számukra az idény, arról egyelőre nem kívántak nyilatkozni, a lényeg, hogy egyesben minél jobb teljesítményt nyújtsanak majd a hazai válogatóversenyeken ? tudatta az MKKSZ.

Kovács Katalin elégedett. Nagyon is. A sikeres téli alapozás után jó érzéseket hozott számára a sevillai háromhetes meleg vizes tábor is. ? Örülök, hogy nyugalomban készülhetek. Sevillában jól mentek az edzések, élveztem a kajakozást, és ami a legfontosabb, már egyáltalán nem fáj és nem akadályoz a munkában a sérült kezem. Ez nagy öröm ? magyarázta Kovács Katalin, aki az előtte álló idényről nem szívesen beszélt még. ? Egyelőre csak az egyes van a fejemben, mivel az egyesteljesítmény alapján lehet bekerülni a válogatott keretbe. A párosról csak azután érdemes beszélgetni, ha már tisztázódtak az egyessel kapcsolatos kérdések ? mondta a bajnoknő.

Ugyanezen a véleményen van Szabó Gabriella is, aki kíváncsian várja, egyesben mit hoz a szezon. Hogy miért? ? Nos, ez határozza meg számára párosban a merítési lehetőséget. ? A párosokra legelőbb május elején kerülhet nagyobb hangsúly, és mivel úgy tudom, hogy mindenki az egyest preferálja, meglehetősen későn alakulnak ki majd az egységek. Számomra örömteli, hogy edzőm, Csipes Ferenc korábban azt nyilatkozta, hogy támogatná Kozák Danutával a párosunkat. Nem tudom, lesz-e ilyenről szó, de elviekben jó, hogy emiatt nem kell aggódni. Hogy minek örülnék a legjobban? Ha megmaradna a tavaly olimpiai győzelmet arató négyes, és ha összeülhetne egy ütőképes páros is. És bár jobb lenne tudni, hogy mi lesz két hónap múlva, mást nem tehetek, mint hogy készülök, amiként ilyenkor kell ? magyarázta az olimpiai bajnok.

Szóljon hozzá!