ZETApress

hírportál

Futás vodkával

Extrém futásA Pósteleki Parkerdőben április 27-én, szombaton sorra kerülő Royal Vodka Fighters? Run-on férfiak és nők ? egyéniben, vagy 4-6 fős csapatban ? vágnak neki a 7, vagy 14 km-es távnak és küzdik le a 14, vagy 28 akadályt ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, az Aquincum Hotel Budapestben.

A tájékoztatón részt vett Shihan Furkó Kálmán versenyigazgató, 7 danos karate mester, nyugállományú ezredes és Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) főtitkára mellett Palkovics Krisztián válogatott jégkorongozó; Pulai Imre szánkós, olimpiai bajnok kenus; Kropkó Péter többszörös Ironman-bajnok; Száraz Dénes színész (Tamás atya a Jóban Rosszban), aki 2012-ban az Év legsármosabb férfija-cím birtokosa, terepfutó, tereptriatlonista és Ironman versenyző. Ők a versenyen is elindulnak. Megjelent továbbá Lendvai Péter, a verseny főtámogatója, a BOLS Hungary Kft. képviseletében; Alex Hemingway, a Hooters Budapest Étterem képviseletében, valamint házigazdaként Ábrahám Viktor, a Hotel Aquincum képviselője.

A Fighters? Run egy újfajta kalandsport, amely a Royal Vodka támogatásával Közép-Európában elsőként Magyarországon jelent meg 2012-ben, Vozár Attila Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávfutó, a Bécs?Budapest szupermaraton háromszoros győztese és csapatának jóvoltából. A gyerekek és a párok sem maradnak szórakozás nélkül: a legifjabbakra egy 2 km-es, könnyített akadályokkal kialakított pálya vár, míg utóbbiak a Hátamon a párom-elnevezésű párcipelő versenyen próbálhatják ki ügyességüket. Ez utóbbi verseny győzteseinek díja két 40 literes hordó sör. A verseny fővédnöke Dr. Leyler Richárd, a MOB alelnöke.

A jelenlévők mellett indulnak a versenyen: Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó, aki azon a hétvégén a tegnap bemutatott 36. Judo Eb-n versenyez a Budapest Sportarénában és Poór Brigitta U23 tereptriatlon Európa- és világbajnok, többszörös magyar bajnok és számos nemzetközi verseny győztese, dobogósa, 2012-ben döntős az Év extrém sportolója-szavazáson, idén pedig a cím győztese.

A január 30-ai sajtótájékoztató óta 750 fő ? ebből 200 női induló ? nevezett, de szeretnék az április 23-ai határidőig elérni az ezer főt, mert a nevezésekből származó bevétel 5%-át a Békéscsabai Gyermekosztályért Alapítvány kapja. Részt vevő országok: Magyarország, Románia, Szlovákia, Szerbia, Franciaország, Egyesült Államok, Ausztria, Németország, de van érdeklődő Afrikából is. Április 26-án, pénteken 20 órától tábortüzes, sátoros, élő zenés ankéttal hangolódnak a versenyre. Koltai Arnold alezredes, az Elité Challenge főszervezője a Fighters? Run közreműködésével ingyenes, katonai kiképző táborozási lehetőséget ajánl fel a férfi és a női egyéni 7 és 14 km-es versenyek győzteseinek, akik emellett tárgy- és pénzjutalomban is részesülnek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vadon a vadonban | ZETApress

Szóljon hozzá!