ZETApress

hírportál

Háziasszony kerestetik

A július 24-i második sajtótájékoztatón a háziasszony személye is talán kiderül, bár a hagyományokhoz híven őt inkább az augusztus közepi harmadikon ismerhetjük meg. Akkor történik a rajtszámok kisorsolása is, írtuk július másodikán, s nem is tévedtünk. Ma sem tudtuk meg, ki lett a szerencsés kiválasztott.

Mint minden valamirevaló rendezvénynek, a XIV. Magyar Borok Útja Rallye-nak is szüksége van háziasszonyra, aki levezetheti ezt a nemes versenyt. Idén több csinos közéleti hölgy is méltónak bizonyult erre a posztra, azonban a szoros verseny miatt csak az augusztus 18-i harmadik sajtótájékoztatón ismerhetjük meg személyét. Regőci Attila a Citadella étteremben ma délben elmondta, hogy Ördögh és Szekeres Nóra, Dammak Jázmin, Debreczeni Zita, Mák Kata, Csősz Boglárka és további tíz csinos hölgy verseng a címért.

Augusztus elsejétől nem csak a sofőrt, de az utast is meg kell büntetni, ha nem kapcsolja be a biztonsági övét. A fix tarifa lakott területen belül tízezer, kívül húszezer, autópályán fejenként harmincezer forint. A kihangosítás nélküli mobiltelefonálás tíz-, tizenöt- és húszezret ér. ? Mivel a videó-kamerát nem csak a gyorshajtást bemérő traffipax, hanem a rendőr is be tudja indítani, a sebességhatárt betartó, de becsatolt öv nélkül közlekedők és a mobilozók is megbüntethetők ? mondta el kérdésemre Komáromi Endre rendőrezredes, a verseny biztonsági főnöke.

Az augusztus 28-30. közötti bortúrán a már profinak nevezhető amatőrök idén több mint 970 kilométert fognak megtenni, miközben 13 borpincét és három történelmi borvidéket ? Tokajt, Egert és Mátraalját ? látogatnak meg. A gazdasági válság miatt idén alig százan neveztek, s ha valami csoda nem történik, saját kocsikkal kell indulniuk. Jövőre Villány lesz az úti-cél, de félő, hogy a XV. bortúra egyben az utolsó is lesz a ?96-ban megkezdett sorozatban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jázmin lett a háziasszony | ZETApress

Szóljon hozzá!