ZETApress

hírportál

Talma ma esőben remekelt

Napsütéses időben érkezett a MotoGP mezőnye Amerikából Németországba, a soron következő nagydíj helyszínére. Sajnos a MotoGP szabadedzése előtt hatalmas felhőszakadás érte el a pályát ? tudatta a menedzsment.

Talmácsi Gábor szereti a Sachsenringet, ahol még a mai napig is több rekordot tart a 125-ös kategóriában. A magyar versenyző nagyon készült erre a versenyre, hiszen egy kedvelt aszfaltcsíkon próbálhatja ki a Hondáját. A csapat több új beállítással is megpróbálkozik ezen a hétvégén, és nagyon bíznak benne, hogy az eddigi fejlődési folyamat továbbra is töretlen marad.

A mai szabadedzést a szokásos időben, délután rendezték, ahol a tréning nagy részében vizes körülmények között száguldottak a versenyzők. Talmácsi Gábornak ez volt az első edzése, amikor vízen is kipróbálhatta a nyolcszázasát. A magyar versenyző remekül teljesített a nedves pályán, az edzés felénél a negyedik helyen állt. Utána kicsit visszacsúszott, és az utolsó negyedóra kezdetéig a tízedik idő volt az övé.

Már kezdett száradni a pálya, így az erre való beállításokat kezdték tesztelni a csapatok. Talma ebben a szakaszban sem maradt el a többiektől. Öt perccel az edzés leintése előtt az ausztrál Vermeulen hatalmasat esett közvetlenül Talmácsi előtt, de világbajnokunk szerencsésen kikerülte az előtte átcsapódó motort. Az incidens megzavarta a jó ritmusban lévő magyar versenyzőt, aki az edzés végére így visszacsúszott a tizenhetedik helyre.

Német Nagydíj Sachsenring, szabadedzés: 1. Stoner 1?22.779, 2. Pedrosa 1?23.034, 3. Rossi 1?23.088, 4. De Puniet 1?23.133, 5. De Angelis 1?23.282? 17. TALMÁCSI 1?25.416.

Kipróbálhattam a motort vizes körülmények között, és túl sok problémám nem volt vele, jó köröket tudtam teljesíteni. Amikor száradni kezdett a pálya, átváltottunk a száraz beállításokra és itt már adódtak gondok. A kanyarokban pumpál a motor eleje, és emiatt el kell vennem a gázt. Ha ezt kijavítjuk, lényegesen gyorsabb leszek, most ezen dolgozunk ? mondta el világbajnokunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma ma egy helyet javított

Szóljon hozzá!