ZETApress

hírportál

Talma ma egy helyet javított

Egész éjszaka vihar volt a sachseni pálya környékén, ami a délelőtti szabadedzésekre kicsit csillapodott. Talmácsi motorján több változtatást is elvégzettek a mérnökök, ennek köszönhetően a magyar versenyző közel egy másodpercet javított idején, azonban a motor elejének pattogása még mindig érezhető volt a kanyarokban ? tudatta a menedzsment.

A délutáni időmérő edzést szakadó esőben rendezték, az órák óta ázó versenypályán több vízátfolyás is volt. Ennek ellenére Talmácsi Gábor az edzés elejétől remekül motorozott, az első fél órában végig a legjobb tízben volt. Ezt követően több beállítással és gumival is próbálkozott a csapat, de Talma nem tudott jobb köridőt produkálni.

Az utolsó etapra új gumikkal ment ki, de ekkor már állt a víz a pályán, és nehezen érték el a gumik a megfelelő hőmérsékletet. Talma végül a tegnapi 17. hely után ma 16. lett az időmérőn, melyen a fél mezőny rommá törte a motorját. Az első helyről Valentino Rossi indulhat, megelőzve Jorge Lorenzot és Casey Stonert. Eredmények: 1. Rossi 1?32.520, 2. Lorenzo 1?33.160, 3. Stoner 1?33.759, 4. Hayden 1?34.404, 5. De Angelis 1?34.490? 16. TALMÁCSI 1?36.055.

Első vizes időmérőm volt, ahhoz képest nem rossz eredmény, de többet vártam ennél. Az edzés elején minden rendben volt, ekkor még nem volt annyi víz a pályán. Utána már nagyon csúszott a vizes aszfalt, minden kanyarban nagyon kellett koncentrálni, hogy ne esés legyen a vége. Az időmérő végén már a határokat feszegetve próbáltam előrébb lépni, de nem sikerült. Holnap meglátjuk milyen idő lesz, és a bemelegítő edzésen megpróbáljuk a körülményekhez hangolni a motort ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Indulnak a 125cc-sek is

A szezon közepéhez érkezve, ezen a hétvégén, a Német Nagydíjon kell jól teljesítenie a MotoGP mezőnyének. Johann Zarco már nagyon várta, hogy újra rajthoz állhasson ezen az aszfaltcsíkon, melyen a Red Bull Rookies sorozatban már alkalma volt versenyezni. A pénteki nap egyetlen edzését délután rendezték, ahol a legkisebb kategória versenyzői kipróbálhatták a motorjukat, amin három héttel ezelőtt ülhettek Assenban.

Az edzés első félórájában száraz aszfalton körözhettek a versenyzők, ebben a szakaszban Zarco sok időt töltött a boxban. Majd jött egy felhőszakadás, és versenyzőknek meg kellett várniuk mire csillapodik az esőzés. Utána már csak a vizes beállításokra koncentrálhattak, ahol Zarco jobban teljesített, végül a huszonhetedik helyen végzett.

A mai napra rengeteg eső érkezett Sachsenringre, a délelőtti 125cc-s edzést még aránylag szárazon kezdhették. Zarco továbbra is problémákkal küzdött, hét másodperccel elmaradt a tegnapi teljesítményétől. Délután már szakadt az eső, a fiatal francia továbbra sem találta az összhangot a motorral. Nem tudott gyorsulni, és ez azt eredményezte, hogy nem tudott a 107%-os szabályon belülre kerülni. A versenybíróság ilyenkor engedi indulni a limiten kívül teljesítőket, így Zarco a 35. helyről indulhat a holnapi Német Nagydíjon.

Nem érzem a motort ezen a hétvégén. A kanyarokban van a legtöbb gondom, folyamatosan csúszkálok. Próbáltam húzni a gázt ma, de nem tudtam egy igazán gyors kört produkálni. Csalódott vagyok, holnap a legjobbat kell kihoznom magamból, mivel igazából nincs mit veszítenem ? panaszolta Johann Zarco.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma ma végre pontot szerzett

Szóljon hozzá!