ZETApress

hírportál

Talma százötvenes tempónál bukott

Talmácsi Gábor a verseny napján már korán reggel a Laguna Seca-i versenypályára ment, hogy elkerülje a közlekedési dugót. Jó hangulatban készült a bemelegítő edzésre, ahol több változtatást is kipróbált a motorján. A magyar versenyző egy tizeddel maradt el eddigi legjobb körétől a warm up húsz perce alatt. 1?24.271-es köridőt teljesített a kaliforniai aszfaltcsíkon ? tudatta a menedzsment.

Talma a szombati időmérés alapján tizenhetedik rajthelyről vághatott neki a harminckét körös versenynek. Remekül rajtolt, a jó indulással rögtön két hellyel előrébb került. Ezt a pozícióját tartani is tudta a Scot csapat versenyzője, majd a harmadik körben elesett.

Gábor motorjának eleje elment a kanyarban, a motoros pedig nem tudta a csúszást megakadályozni, így a sóderágyban végezte. Körülbelül 150 km/h órás sebességnél esett el a magyar világbajnok. Talma szerencsére jól van, a védőfelszerelések megóvták a komolyabb sérülésektől.

Végül csak tizenkét pilótának sikerült befejeznie a nagydíjat, melyet Pedrosa nyert, megelőzve Rossit és Lorenzot. Negyedik Stoner, ötödik Hadnen lett. A világbajnokságot Rossi vezeti 151 ponttal, az őt üldöző Lorenzonak 142, Stonernek 135 pontja van. Pedrosa 92 pontot, Edwards 76-ot szerzett.

Csalódott vagyok, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt, főleg úgy, hogy a motor jobb volt, mint a reggeli edzésen. Az egyik kanyarban minden előzmény nélkül egyszer csak hirtelen elment a motor eleje, esélyem sem volt, hogy kivédjem az esését. Szerettem volna pontot szerezni, de ez most nem sikerült, ez tovább motivál a következő versenyekre. Jó irányban vagyunk a beállításokkal hamarosan eredménye is lesz ennek ? nyilatkozta Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma ma esőben remekelt

Szóljon hozzá!