ZETApress

hírportál

Talma 17. lett a Függetlenség napján

A Függetlenség napja Amerikában az egyik legnagyobb ünnep. Az idei július 4-én a motorosok kiváló produkcióval lepték meg a házigazdákat. A délelőtti szabadedzésen Talmácsi Gábor a pénteki idején nyolctizedet javított, és tovább csökkent a különbség az előtte levőkhöz képest ? tudatta a menedzsment.

A Scot csapat magyarja 1?24.114-et repesztett. Capirossi egy, Gibernau két tizeddel előzte meg a magyar versenyzőt. A délutáni időmérő edzésre további változtatásokat eszközöltek a mérnökök, és Talma is úgy érezte, hogy van még néhány kanyar, ahol faraghat az idején.

A kvalifikációs tréning jól kezdődött Talmácsi a tizennegyedik idővel rendelkezett sokáig. Majd a többiek elkezdtek gyorsulni, Gábor viszont küzdött a motorral, de nem jöttek a jó köridők. A délelőtti idejétől négy tizeddel elmaradt a magyar versenyző, így a tizenhetedik helyről várhatja a holnapi rajtot. Az első sorból a kétszer is hatalmasat eső Lorenzo, mellette Valentino Rossi és a motoron szintén átszaltózó Stoner indulhat.

Red Bull Amerikai Nagydíj, Laguna Seca, időmérő edzés: 1. Lorenzo 1?21.678, 2. Rossi 1?21.845, 3. Stoner 1?21.910, 4. Pedrosa 1?22.113, 5. Dovizioso 1?22.135? 17. TALMÁCSI 1?24.528. Az időeltolódás Laguna Secában mínusz 9 óra Budapesthez képest, így a vasárnapi versenyt magyar idő szerint este 11 órától rendezik.

Nagyon nehéz volt számomra ez az edzés, küzdöttem a gyors körökért, de nem tudtam kihozni a maximumot. Eddig mindig sikerült javítanom, most azonban elmaradtam az eddigi legjobbamtól. A mérnökeimmel átbeszéljük a lehetséges változtatásokat, eddigi érzéseket, és mindent megteszünk az előrelépés érdekében. Holnap nagyon szeretnék előrébb lépni, hiszen többet érzek magamban és a motorban a mai teljesítménynél ? mondta tegnap Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma százötvenes tempónál bukott

Szóljon hozzá!