ZETApress

hírportál

Ezrek a síarénában

Több mint 2500 résztvevő a negyedik Snow Day-en. A Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület által szervezett esemény része a Nemzetközi Síszövetség (FIS) által életre hívott Bring Children to the Snow-programnak; idén először a nemzetközi eseményhez, a World Snow Day-hez is kapcsolódott ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

Több mint két és félezer résztvevővel, kiváló hóviszonyok mellett rendezték az eplényi Nordica Síarénában január 20-án, vasárnap a negyedik alkalommal meghirdetett Snow Day-t. Az érdeklődők különböző sportágakkal ismerkedhettek: sífutás, telemark, alpesi és freestyle sízés és snowboardozás, kutyaszán, jégszobrászat, valamint érdekességként ratrakolás szerepelt a programok közt. A bemutatók megtekintése mellett a sportágakat ki is próbálhatták a jelenlévők.

A Snow Day keretein belül, 12 korcsoportban rendezték a XII. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboard-bajnokságot; az összesített eredménylista élén ? az elmúlt évhez hasonlóan ? Bányai Zoltán végzett, második Veress Zoltán, harmadik Gebe Áron lett. A női versenyzők közül a leggyorsabb, az abszolút 6. helyen záró Gelencsér Szabina volt. ? Nagyüzem volt a pályán, teljes kapacitással működött a síaréna. Sikeresen zárult a síverseny, fantasztikus téli hangulat volt a pályákon, igazán lelkesek voltak a versenyzők a célnál. Kiemelt sikere volt a kutyaszánnak és a jégszobrászatnak, a zenés freestyle sí- és snowboard-bemutatónak, továbbá a 700 méteres, lefektetett sífutónyomnak, mely addig marad, míg a természetes hó engedi. Remek hangulatot varázsolt a díjkiosztó alkalmával Klausmann Viktor, aki amellett, hogy népszerű műsorvezető, minősített síoktató is.

A Nordicának köszönhetően értékes nyereményeket oszthattunk ki; a Festina pedig egy karórát ajánlott fel az abszolút legjobbnak, mivel azonban a versenyszabályzat szerint olyan versenyző nem kaphatta a díjat, aki az elmúlt öt évben már győzött a viadalon, így a sorrendben második, Veress Zoltán örülhetett a nívós ajándéknak. Köszönjük támogatóinknak a sok felajánlást, valamint Porga Gyulának, Veszprém megyei jogú város polgármesterének és Fiskál Jánosnak, Eplény polgármesterének a támogatást és a részvételt ? tájékoztatott Barbai Áron ötletgazda-főszervező. Az eredmények idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!