ZETApress

hírportál

Visszavárunk, Ivan Pesic!

Az UNIQA Biztosító minden megtesz annak érdekében, hogy az MKB Veszprém férfi kézilabda csapata teljes létszámmal, a játékosokat februárban ért tragikus támadásban megsérült Ivan Pesic kapussal kiegészülve indulhasson a következő idényben. Ezért a társaság úgy döntött, hogy átvállalja a kiváló kézilabdázó rehabilitációs költségeit ? tudatta a biztosító Sajtószolgálata.

Az UNIQA Biztosító évek óta változatlanul kiáll a hazai sportélet támogatása mellett, mind az amatőr, mind a versenysport terén igyekszik minél több tehetséges hazai játékost illetve csapatot segíteni az eredményes felkészülésben. A társaság tavaly szeptemberben írta alá az MKB Veszprém férfi kézilabda csapat támogatásról szóló szerződést.

Az MKB veszprémes fiúk veretlenül teljesítették a 2008/2009-es szezont, amire még nem volt példa a sportág hazai történetében. Kétség kívül megérdemelten vehették át a magyar bajnoki címet. A csapat nem mindennapi teljesítménye miatti örömöt beárnyékolta a februári tragédia. A kegyetlen támadásban életét vesztett Marian Cosma mellett a csapat az arccsont-sérüléssel kórházba került, Zarko Sesum válogatott szerbiai játékost is nélkülöznie kellett egy ideig, míg Ivan Pesic életveszélyes vesesérüléseket szenvedett kapusuk a szezon összes hátralevő meccséről hiányzott.

Az UNIQA Biztosító a csapat támogatójaként nélkülözhetetlennek tarja, hogy segítséget nyújtson a csapatnak ahhoz, hogy erős és a százszázalékosan felépült játékosokkal újra kiegészülve vághasson neki a 2009/2010-es bajnoki idénynek. Ezért úgy döntöttek, hogy átvállalják Ivan Pesic horvát válogatott kapus veseműtét utáni horvátországi rehabilitációs költségeit. ? Bízunk benne, hogy Ivan a szakértő orvosi felügyelet mellett az idény kezdetéig visszanyeri erőnlétét, amelyben reményeink szerint a hazai levegő is segíti őt. Az MKB Veszprém szponzoraként nem kizárólag a csapat sikeres felkészülését támogatjuk, hanem a játékosok egészségét és szükség esetén gyógyulásának elősegítését is kiemelten fontosnak tartjuk. A veszprémi kézilabdázók a sportszerű versenyzés példaképei, ezért büszkén vállaljuk továbbra is, az egész pénzügyi piacot sújtó gazdasági problémák ellenére, a támogató szerepét ? számolt be a döntés hátteréről Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Százéves a Honvéd | ZETApress

Szóljon hozzá!