ZETApress

hírportál

Talma folyamatosan fejlődik

A pénteki fárasztó, de egyben csodálatos nap után Talmácsi Gábor tegnap már MotoGP versenyzőként ébredhetett. Hazánk fia nem aludt túl jól, az izgalmak és rossz közérzet gátolta a pihenésben, de reggel némi kezelés után már jobb állapotban ült motorra ? tudatta a menedzsment.

A napsütéses barcelonai pályán minden körülmény a motorosokat szolgálta. A délelőtti szabadedzésen újra az összeszokásé volt a főszerep. Talma sok új dolgot tanult a motorról, amit még menetközben is folyamosan állítgatni kell. Körről körre javítani tudta az idejét, és a tréning végére közel egy másodperccel jobb időeredmény állt a neve mellett, mint tegnap.

Délután Talma újból felkereste a Clinica Mobile-t az időmérő előtt, a kánikula sokat kivett az amúgy is megviselt motorosból, de a kezelést követően már nem volt gondja. Élete első király kategóriás időmérő edzésén rögtön jól kezdett, és eddigi legjobb körét hamar megfutotta. Az egyórás tréningen folyamatosan javult a mezőny, és Gábor is képes volt megújulni. Hat körrel a vége előtt motorozta legjobbját, amivel újból további egy másodperccel megjavította eddigi körrekordját. A tizenkilencedik helyről várja élete első MotoGP-s rajtját, ami délután 2 órakor kezdődik. A versenyt élőben közvetíti az m1.

A barcelonai Katalán Nagydíj 800cc-s időmérőedzés eredményei: 1. Jorge Lorenzo 1:41.974, 2. Valentino Rossi 1:41.987, 3. Casey Stoner 1:42.426, 4. Andrea Dovizioso 1:42.594, 5. Toni Elias 1:43.139? 19. Talmácsi Gábor 1:45.833 (21 kör).

Úgy érzem fokozatosan haladunk előre, ez a köridőkön is meglátszik. Nem szabad hajszolni az eredményeket, most a fejlődésen és a tanuláson van a hangsúly. Pokolian gyors ez a motor, 317 km/h-val száguldok vele a célegyenesben, de még gyorsulni fogok, és a féktávokon is csiszolnom kell. Fantasztikus érzés ebbe az elit mezőnybe tartozni, mindent megteszek, hogy megálljam a helyem közöttük. Várom a holnapi versenyt, megfontoltan kell majd hozzáállnom a nagydíjhoz, hiszen életemben először leszek ott a GP kategória rajtrácsán ? nyilatkozta Talma az időmérés után.

A 125cc-ben is küzdenek Barcelonában

Napos időben kezdődött a szombati program a 125cc-ben is a Katalán Nagydíjon Barcelonában. Johann Zarconak sok gondja akadt a reggeli szabadedzésen, és ezek miatt csak a huszonhatodik időt tudta teljesíteni. Délutánra sikerült javítani a motoron, és Zarco sokkal gyorsabb lett. A délelőtti idejét két másodperccel múlta felül az időmérőn és így a tizenharmadik helyről rajtolhat. A negyedik sor azt jelenti, hogy egy jó rajttal bármire képes lehet a tehetséges fiatal versenyző.

Elégedett vagyok az időmérőn nyújtott teljesítményemmel, főleg a délelőtti problémák miatt. Úgy gondolom készen állunk a holnapi versenyre. Szeretnék pontokat szerezni, de ehhez nagyon koncentrálnom kell a verseny elején. Sok szurkoló ellátogat Franciaországból holnap Barcelonába, az én Fan Klubom is, szeretnék bizonyítani nekik is, magamnak is ? nyilatkozta Johann Zarco.

A 250cc-ben Németh Balázs a 21. Tóth Imre a 23. míg márkatársa, Pasini ? a legutóbbi futamgyőztes ? a 7. helyről indul a déli rajtnál. Az m1-en ezt is élőben láthatjuk, utána pedig Zarco futamát nézhetjük végig felvételről.

A bajnok Fradi mellett az ezüstérmes Pápa a másik feljutó

Az utolsó percben egyenlített a Gyirmót Budaörsön, de a 2:2-es döntetlene és 67 pontja csak a bajnoki címhez volt elég. Az NB II Nyugati csoportjából a Százhalombattát 6:1-re verő 66 pontos Pápa jutott az élvonalba, mert a bajnokcsapat nem kapott NB I-s licencet az MLSZ-től. A feljutásra esélyes Pécs 4:1-re verte ugyan Egerszegen a ZTE tartalékcsapatát, de 65 pontjával csak a harmadik lett.

A Keleti csoportban a bajnok Fradi az Üllői úton 5:1-re verte Veszprémet, de az ő feljutása már hetekkel ezelőtt eldőlt. A Nyugati csoportban a Baja, a Százhalombatta és a korábban kizárt Dunaújváros, míg a Keleti csoportban az ESMTK, a Jászberény és a Tököl búcsúzott a másodosztálytól.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma a 800cc-ben letette névjegyét

Szóljon hozzá!