ZETApress

hírportál

Talma debütált a királykategóriában

Pénteken kezdetét vette az idei hatodik MotoGP versenyhétvége Barcelonában, melynek első edzésnapján alig 2 órával a GP mezőny első szabadedzése előtt vált biztossá, hogy Talmácsi Gábor a MOL támogatásával a Scot Racing Team versenyzőjeként folytatja a motorozást a legnagyobbak között.

Mindez óriási lehetőség a magyar motoros számára, hiszen első kelet-európaiként állandó részvevőjévé vált a kétkerekűek legrangosabb kategóriájának számító mezőnyben. Az álom ? melyről maga Talma is beszélt korábban, miszerint egyszer szeretne ebben a géposztályban rajthoz állni ? végre valósággá vált.

13:55-kor kezdődött a GP géposztály első szabadedzése, melyen Talma teljesítette a kitűzött célt. 21 kör megtétele alatt, folyamatosan javított, de sokkal inkább a motorral való ismerkedésre helyezték a hangsúlyt, mint a köridőkre. Végül 1:47.654-es idővel debütált a királykategóriások között az első tréningen ? tudatta a menedzsment.

Nagyon boldog vagyok, szinte megfogalmazhatatlan az, amit most érzek. Felléphettem a MotoGP-ben, arra igazán nem is számítottam, hogy ilyen lehetőségem lesz ilyen hirtelen, így évközben. De menedzseremmel, Stefanoval egy percig sem adtuk fel és a MOL segítségével itt tudok lenni a Scot-nál, ennél a kitűnő csapatnál. Cirano Mularonit, a csapat tulajdonosát nagyon jól ismerem, már 2006-ban is versenyeztem nála. Kemény feladat vár rám, de készen állok rá. Azt gondolom, hogy a célom csakis az lehet, hogy megszokjam a motort és ez nem egy verseny lesz számomra, hanem egy teszt ? nyilatkozta Talma még az edzés előtt.

Pokoli erős a motor, fantasztikus érzés volt uralni ezt az erőt a pályán. Annyi elektronika van a motoron, hogy olyan, mint egy űrhajó! Számomra nem volt kétség, hogy képes leszek-e megfutni a limitet, de különösen jól esett, hogy az edzés végén rendkívül meg voltak elégedve velem a mérnökök. Persze tudom, hogy sokat kell még tanulnom, de ahogy mondtam is, készen állok a feladatra és már alig várom a holnapi újabb edzést ? mondta el világbajnokunk az edzést követően.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma folyamatosan fejlődik

Szóljon hozzá!