ZETApress

hírportál

Negyedszer is Györgyök nyertek

Szilvásy György és Balázs György nyerte szombaton a XIII. REGŐ-MAFC Teniszkupát. A párost 2006-tól nem tudták legyőzni, így nagy esélyük van arra, hogy jövő nyáron ? az ötödik kupagyőzelemkor ? végleg megtarthassák a vándortrófeát.

A MAFC Hauszmann Alajos utcai teniszcentrumában előbb nyolc négy-ötfős csoportban játszották a körmérkőzéseket, majd az első-második helyezettek direkt-kieséses rendszerben folytathatták a küzdelmet, míg a többiek a vigaszágra nevezhettek. Ez utóbbiban a második helyet a Strublik Sándor?Flesch Tamás, a győzelmet a Korpa Bála?Tattemanti Béla szerezte meg. A főágon második a Márton Kálmán?Martos Győző, harmadik a Rizó Mihály?Nagy József páros lett.

Az esti, Ybl palotabeli díjátadó gálán Regőci Attila producer és Fazakas Szabolcs EP-képviselő ? akivel február közepén beszélgettünk ? a MAFC korábbi elnökét, a minap lemondott Hegyháti Józsefet búcsúztatta el. Az exelnök ?63-tól MAFC-tag, 25 évig volt az egyesület elnöke, most mégis önként felállt. Búcsúbeszédében elmondta, hogy egy testület elnöke csak addig maradhatott, amíg adtak véleményére. Mivel most ez megszűnt, úgy érezte, nem maradhat tovább. Másoknak is ezt kellene tenniük ? mondta, de kampánycsend lévén bővebben nem fejthette ki, kikre és mire gondolt.

A vacsoraasztaloknál jobb- és baloldali politikusok egyaránt helyet foglaltak. Nappal a teniszpályákon előadóművészek is ütőt ragadtak, este viszont már a színházban játszottak. Mégsem maradtunk előadás nélkül, mert a Madách Színház művészei léptek színpadra Makány Márta divatbemutatóját követően.

A rendezvény ? mint a múltkor utaltunk rá ? ismét jótékonysági célokat szolgált. A borárverés előtt most először festményárverésre is sor került. A 67 éves Podolyák Vilmos három képe került kalapács alá, melyből kettőt száz-százezer, egyet meg 120 ezer forintért vettek meg. A befolyt összeg most is az Egészség Hídja Összefogás Egyesületé lett ugyanúgy, mint az éjféli tombola bevétele is, melyhez a nyereményeket is az est támogatói ajánlották fel.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Újra útra kelünk

Szóljon hozzá!