ZETApress

hírportál

Kártya, motor, Balaton

A tavalyi Póker Kör sikerén felbuzdulva az idei augusztusi verseny mellett Buza Sándorék a 10. Harley-Davidson Fesztiválon is szerveznek egy kártyás-motoros futamot azoknak a szerencsevadászoknak, akik a pókert szívesen kötik össze egy kis balatoni motorozással ? tudtuk meg Steiner Gábortól, aki a fotókat is készítette.

Tavaly augusztusban először rendezték meg Balatonszemesen a ? természetesen a Harley hazájából, Amerikából származó ? Poker Run futamot, amelyen a motorozás mellett a játéknak is jut ? nem is kicsi ? szerep. Az érdeklődés óriási volt, jöttek a motorosok az ország mindegyik szegletéből, sokan úgy, hogy igazán azt sem tudták, mi az a Poker Run, sokan pedig azért nem, mert azt hitték, pókerezni kell. Ezt persze nem tiltották meg senkinek, versenyen kívül, de a Póker Kör nem erről szól, bár a francia kártyák sorrendje itt is meghatározó.

Meghatározó, mégpedig azért, mert a verseny indulásakor, megérkezéskor, és három közbenső ellenőrzési ponton, amelyet az itiner segítségével kell megtalálni, az easy-riderek egy-egy lapot húznak, és a célban a kihúzott lapok döntik el, a póker szabályai szerint, ki viheti el a fődíjat. Ez a több mint másfélmillió forintot érő (!) ajándéközön legértékesebb darabja, egy floridai út két fő részére, tíznapos szállással Orlandóban, ahol erre az időre a szerencsés egy Harley-Davidsont is bérelhet.

Poker Run a 10. Harley-Davidson Fesztiválon

Augusztus azonban még sokára lesz, a lelkes motorosok pedig nem szeretnek várni, ezért az év legnagyobb motoros eseményén, az idén 10. születésnapját ünneplő Harley-Davidson Magyarország főnöke, Dobai Attila vezetésével szintén tizedszer megrendezett Nemzetközi Harley-Davidson Fesztiválon (június 10-14) is várják a pókeres motorosokat.

Természetesen nem csak Harley-val érkezőket hívják egy Balaton körüli versengésre, június 12-én, péntekre. A győztes a remek élményen túl, egy százezer forintos wellness utalvánnyal lesz gazdagabb, hogy párjával még fittebben motorozhasson. A többi kisorsolt díj mellett, minden versenyre nevező tiszteletjegyet kap az augusztusi Poker Run rendezvényre is.

Nevezni a 10. Harley-Davidson Fesztivál kapunyitásától, jövő szerdától, pénteken 12 óráig lehet a Poker Run sátrában, ahol a verseny napján, 12-én este fél 7-kor eredményt is hirdetnek a szervezők. További információkat a verseny honlapján találhatunk.

Szóljon hozzá!