ZETApress

hírportál

Audi TT az Arénában

A pénteki Gyermeknap után tegnap hat élsportoló, egy-egy színész és médiaszemélyiség pattant lóra az Arénában. A közönség hatalmas tapssal fogadta a VI. OTP Bank Lovas-kupán résztvevő hírességeket, akiknek az eddigi évek legbonyolultabb pályarendszerén kellett különféle ügyességi feladatok sorozatát időre teljesíteni.

Már az első feladatnál, a díjugratásnál volt olyan versenyző, aki nagy igyekezetében belekavarodott az akadályok sorrendjébe. A következő versenyszám, a futás is tizedelte a mezőnyt, majd az utolsó próbatétel, az Audi cabrio gyors célba juttatása volt. Igazi gyöngyszemnek számított az elsőként induló ? Nemzeti Vágta Bajnokok Sztárfutamát megnyerő ? Kunkli Tivadar versenye, aki jól lovagolta Popeyt, de utána teljesen elkavarodott az akadályok erdejében, így igazi örömautózást láthatott a közönség mintegy hét felesleges körön keresztül. ? Abszolút amatőrként, vettem részt életem első díjugrató versenyén. Nagyon izgultam, de nagy élmény volt ? mondta a versenyt követően a ketrecharcos.

Persze a további versenyzők is tartogattak emlékezetes pillanatokat, mint például Martinek János, aki Ciki Kitával, a legmakrancosabb lóval a legtöbb akadályt verte le. Szőllősi Györgyi, az m1 Híradó és az Este műsorvezetője tökéletesen bánt a lóerőkkel, de Passiance-ról leszállva a futással gyűlt meg a baja: még akadályt is döntött. Balogh Gábor betegsége ellenére állt rajthoz Rakéta hátán, s revánsot vett Kunkli Tivadaron, aki az idei Nemzeti Vágtán legyőzte őt.

A versenyzők között egyik legesélyesebbként indult Ungvári Miklós az Audi Kupa Ride&Drive futamán. Nem bízott semmit a véletlenre, saját Durcás lovát, hozta magával az arénába, aki végül nevéhez illően, az egyik akadálynál megtorpant, így a londoni olimpia hőse végül csak a középmezőnyben végzett. Pintér Tibor is saját lova, Robinson nyergében állt ki. Bár hibátlanul és hihetetlen sebességgel teljesítette a feladatokat, de a bajnoki címhez ez mégsem volt elegendő.

Számos világsztár dublőrje, ifjabb Juhász László utolsóként indult Palermón, de magabiztos versenyzéssel elsőként ért célba, megvédve ezzel címét a Ride and Drive versenyen. ? Nagyon örültem, hogy a szervezők ismételten meghívtak a versenyre, hiszen tervem volt megvédeni a bajnoki címet. Ezért még szakmai tanácsot is kértem mentoromtól, Lázár Zoltántól, aki a következő, csak a szűk körben ismeretes speciális tanáccsal engedett pályára: Cugvisszakettő. Hogy ez mit jelent azt mindenkinek a fantáziájára bízom, de az eredmény önmagáért beszél! ? mondta az ifjú dublőr, kaszkadőr visszafogottan a díjkiosztó után.

Az eredeti tervek szerint Homonnay Zsolt is indult volna, de egy hete kiderült, hogy egy beteg kollégája helyett kell beugrania a Szépség és a Szörnyeteg bécsi előadásába. ? Vérzik a szívem, hogy egy ilyen rangos eseményen nem jelenhetek meg és nem ülhetek lóra! Remélem, jövőre is felkérnek a szervezők a részvételre, akkor már biztosan nem jöhet közbe semmi! ? kesergett akkor Zsolt.

A 2. helyért járó díjat Pintér Tibor vehette át, 3. a Szentát megülő Gyenesei Leila lett, aki a verseny legeredményesebb öttusázójaként Balogh Erikától megkapta a tavasszal elhunyt Pintér Tamás Oroszlán emlékére felajánlott különdíjat is. A további sorrend: 4. Martinek János, 5. Ungvári Miklós, 6. Balogh Gábor, 7. Szőllősi Györgyi, 8. Kunkli Tivadar.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. András hajtott legjobban | ZETApress

Szóljon hozzá!