ZETApress

hírportál

Gyermeknap a Városligetben

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben május 30-31-én. A már hagyományos és igen népszerű programon 2008-ban közel négyszázezer gyermek és felnőtt vett részt ? tudtuk meg sajtótájékoztatójukon.

A Fővárosi Önkormányzat a kezdetek óta támogatja a Városligeti Gyermeknapot. Demszky Gábor, mint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke fontosnak tartja, hogy ezzel a rendezvénnyel több ezer hátrányos helyzetű család juthat színvonalas és kulturált programhoz ingyenesen, akiknek más alkalommal erre nem lenne lehetőségük.

A Szolgálat 2009-ben maga is meghív a gyermeknapi rendezvényre közel kétszáz nehéz sorsú gyermeket magyarországi intézményekből, illetve Erdélyből: utazásukat megszervezi, szállásukat és ellátásukat biztosítja. Ők is bizonyára bemennek majd a Napozóréten a Nemzetek Utcájába.

Az OTP Bank, amely 15 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fő támogatója, szintén a kezdeményezés mellé állt. Esély programja keretében nemcsak a Gyermeknap megrendezéséhez járult hozzá, hanem pályázatot hirdetett olyan vidéki civil szervezetek számára, amelyek szociálisan hátrányos helyzetű, csonka családban vagy szülők nélkül nevelkedő gyerekekkel foglalkoznak. Így a Szolgálat által meghívott 200 gyermeken túl még további 200 hátrányos helyzetű gyermek számára biztosít részvételi lehetőséget az eseményen.

Az idei kétnapos rendezvényen, 26 helyszínen neves és népszerű közreműködők, fellépők várják az érdeklődőket a változatos, minden korosztályt megszólító programjaikkal a Vajdahunyad várától a Királydombig felölelő területen.

Jason Button ötödször is nyert

Rajt-célgyőzelmet aratott Button az 56. Monacói Nagydíjon. A 3340 méteres aszfaltcsíkon a Brawn-Mercedes versenyzőjét márkatársa, Barrichello követte a 78 körös, 260 és fél kilométeres futamon. Mögöttük Raikkönen és Massa ért célba Ferrarival. Pontot szerzett még Webber (Red Bull-Renault), Rosberg (Williams-Toyota), Alonso (Renault) és Bourdais (Toro Rosso-Ferrari).

A győztes idén már negyedszer indulhatott az élről, s az eddigi hat futamból ötöt megnyert. Csak Kínában szorult a harmadik helyre a Red Bull-Renault-s Vettel és Webber mögé. Az összetettben is vezet csapattársa, Barrichello előtt. A csapatversenyt is vezetik a Red Bull-Renault és a ma pontot sem szerző Toyota előtt. Folytatás Isztambulban kéthét múlva ? az Európai parlamenti választási hétvégén ?, a Török Nagydíjon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fogászok a lovasversenyen | ZETApress

Szóljon hozzá!