ZETApress

hírportál

Fogászok a lovasversenyen

Fogászat a buszonA Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében idén is tíz helyszínre látogat el az ingyenes szűrést végző mozgó fogászati busz. A következő időpont szeptember 25-26-27-én 9 és 17 óra között az NGYSZ fóti Lovasterápiás Központjában ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Az OTP Roadshow keretén belül az OTP mozgó fogászati busz évek óta járja nyaranta az országot. Idén vidéki városokban és a fővárosban biztosít ingyenes fogászati szaktanácsadást és szűrést a gyermekek részére. A Roadshow 10. helyszíne Fóton, a Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovasversenyén és Fogyatékosok Lovasversenyén lesz, az NGYSZ Lovasterápiás Központjában szeptember 25-én péntekől 27-én vasárnapig, 9-től 17 óráig.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a Szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást végeznek. Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja, hogy olyan gyermekközösségek számára biztosítson komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást térítésmentesen, amelyek fogászati kezelése valamely okból nehezen, egyáltalán nem, vagy csak részlegesen megoldott.

Az egészségügyi programsorozat további célja a gyerekek fogápolási és szájhigiéniával egybekötött felvilágosítása, szaktanácsadása, és nem utolsó sorban a gyermekek fogorvostól, fogászati vizsgálattól való félelmének leküzdése, játékos módon. A Roadshow idei első helyszíne a május 30-31-i, kétnapos ingyenes városligeti gyermeknapi rendezvény volt, az OTP Esély Park területén, ahol számtalan érdekes programmal, értékes ajándékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, izgalmas játékokkal várták az élményeket kedvelő gyermekeket és szüleiket.

A gyermektáborokban és a rendezvényeken lehetőség nyílik, hogy a szakembereink szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a további javasolt és szükséges kezelésre, beavatkozásra, ezzel is hozzájárulva a gyermekek egészségének megőrzéséhez. Tavaly a Roadshow ideje alatt több mint 4300 általános iskolás és óvodás gyermek fogászati szűrése történt meg. Mindezen túl a helyszíneken arcfestők, kézművesek és animátorok ingyenes szórakozást biztosítanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lovasok Fóton | ZETApress

Szóljon hozzá!