ZETApress

hírportál

Mit kapott Andrian?

Janics Natasa férje nem kapott ajánlatot a szerbektől ? tudatta az MKKSZ. Szegeden egyeztetett Douchev-Janics Natasa esetleges átigazolásáról Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára és Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója szerb sportvezetőkkel.

Djorde Visacki, a Szerb Olimpiai Bizottság főtitkára és Mirko Nisovics, a Szerb Kajak-kenu Szövetség elnöke kijelentette, hogy nem fognak fizetni a háromszoros olimpiai bajnok sportolóért. ? Baráti hangulatú egyeztetést volt. A mai megbeszélés sokat segített abban, hogy tisztán lássuk a szerbek szándékait ? mondja az MKKSZ főtitkára

A szerb tárgyalópartnerek megerősítették, amit korábban a sajtón keresztül már megüzentek, nem tudnak és nem is akarnak pénzt fizetni a magyar szövetségnek azért, hogy Douchev-Janics Natasa náluk folytathassa a pályafutását. ? Ez nem volt meglepetés, de a szerbek azt is elmondták, hogy ők nem tettek ajánlatot sem Janics Natasának, sem a férjének, Andrian Douchevnek, de nagyon örülnek neki, hogy Natasa szeretne hazatérni. Úgy fogalmaztak, hogy ők mindig nyitva tartják az ajtót a sportolónő előtt. Ezek mindenképpen érdekes fejlemények, de most is csak annyit tudok mondani, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége ettől függetlenül dönthet úgy, hogy elengedi a sportolónőt ? nyilatkozta Ábrahám Attila.

Douchev-Janics Natasa szeptember 27-én jelezte, hogy szerb színekben folytatná a kajakozást. A sportolónő többször is nyilatkozta, azért szeretne országot váltani, mert férje edzőként visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Szerbiában és összeegyeztethetetlen, hogy Andrian Douchev ellene készítse fel a szerb válogatott tagjait.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség október 24-én, szerdán dönt arról, hogy hozzájárul-e Douchev-Janics Natasa távozásához. Amennyiben nem kapja meg az engedélyt a bajnoknő, akkor a következő két évben nem állhat rajthoz Szerbia képviseletében semmilyen nemzetközi versenyen. A döntés meghozatala után a tervek szerint a szerb és a magyar olimpiai bizottság közös nyilatkozatban fogja tisztázni a Douchev-Janics Natasa körül kialakult helyzetet.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bekeményít az MKKSZ | ZETApress

Szóljon hozzá!