ZETApress

hírportál

A Balatonring Team másként vélekedik

A szerződés megszakításának híre Talmácsi Gábor managementjétől meglepte a magyar csapatot, amely Le Mansba utazott, hogy részt vegyen a Francia Nagydíjon. A nemrégen megjelent sajtóhírekre reagálva ? melyek szerződésszegéssel vádolják a Balatonring Team-et Talmácsi Gábor pilótával szemben ?, a magyar csapat már délelőtt is visszautasította a minden alapot nélkülöző vádakat.

Sportkötelezettségeinek teljesítése céljából a magyar csapat teljes személyzetét és infrastruktúráját a Le Mans-i versenypályára szállította, hogy részt vegyen a Francia Nagydíjon, amely most veszi kezdetét ? tudatta kommunikációs vezetőjük. A hír meglepte a Balatonring Team csapatát, amelynek nagy része Franciaországban van tegnap óta. A csapat alaptalannak ítéli pilótájuk, Talmácsi Gábor vádjait, melyek az ebben az idényben nyújtott felszerelés illetve az anyagi eszközök szűkösségére hivatkoznak, több ok miatt is.

Az egyik ok az, hogy a pilóta az első három próbán kitűnő eredményeket ért el, amelyek lehetetlenek lettek volna, ha nem rendelkezne a megfelelő felszereléssel. A második, hogy a beléhelyezett bizalom a Balatonring Team vezetője, Jorge Martínez Aspar részéről, aki 2007-ben a magyar pilóta mellett döntött az előző világbajnokság szerény hozadéka ellenére is, és rendelkezésére bocsátotta a világbajnokság egyik legtapasztaltabb csapata, az Aspar Team segítségét, hogy akár világbajnokká válhasson az új, nagyobb kategóriában.

A harmadik, ugyancsak érzékletes példa, ami szintén jelzi Jorge Martínez bizalmát Talmácsi iránt az, hogy elismert és garanciákat is vállaló támogatókat szerzett, a Grupo Miltont, a Logostic Landet és a Sedesát, melyek támogatásával egy, kifejezetten az ex-világbajnok személyére szabott csapatot hozott létre. Ily módon, a Balatonring csapata teljes egyet nem értését fejezi ki a magyar pilóta és környezete által tanúsított hozzáállással szemben; óriási csalódás számukra a jelenlegi helyzet kialakulása.

A Balatonring Team szeretné megköszönni a Grupo Milton és vezetője, Kovács Bence János támogatását, hogy az incidens ellenére sem fordított hátat a csapatnak és továbbra is bíznak abban, hogy Jorge Martínez tapasztalata előreviszi a magyar projektet.

Az az igazság, hogy semmiképpen sem számítottam ilyen reakcióra. Ebben az évben hoztuk létre az új csapatot, kizárólag Gáborra tekintettel. Nehéz volt a projektet kivitelezni, előrevinni, de egy pillanatra sem hagytuk abba a harcot, hogy a legjobb felszerelést és leghathatósabb támogatást nyújtsuk. Óriási csalódást érzek, hogy ebbe a helyzetbe kerültem, és remélem, amikor mindezen túl leszünk, Gábor rájön, hogy milyen sokat tettünk érte. Természetesen a legkevésbé sem értek egyet a nyilatkozataival, és ha nem sikerül megfelelő módon megegyeznünk, meg fogom tenni a szükséges intézkedéseket, hogy megvédjem az érdekeinket ? mondta Jorge Martínez Aspar.

A csapatfőnök folyamatosan cáfolta Gáborék állításait

Péntek délután Le Mansban rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Jorge Martinez Aspar úr azért, hogy tisztázza a Balatonring Team jelenével és jövőjével kapcsolatos kérdéseket. Aspar Úr kiemelte, hogy a csapata professzionális kapcsolatot alakított ki az elmúlt években Talmácsi Gáborral. 2007-ben közösen nyertek világbajnoki címet a 125-ös köbcentisek között, és ettől az évtől a 250-es kategóriában szerettek volna minél jobb eredményeket elérni.

Hangsúlyozta, hogy azok a vádak, amelyek Talmácsi Gábor menedzsere részéről érték a csapatot, teljességgel hamisak és megalapozatlanok. Elmondta azt is, hogy csalódottan vette tudomásul, hogy hosszú ideje el sem tudja érni Gábort, hiszen szerette volna még időben vele, személyesen tisztázni a kialakult helyzetet, hogy elkerülhető legyen a szerződésbontás. Aspar úr úgy érzi egyébként, hogy a kialakult szituáció nem csak a csapat, de különösen Talmácsi Gábor számára rendkívül káros.

Szeretném hangsúlyozni, hogy köztem és Gábor között mind szakmailag mind emberileg tökéletes kapcsolat alakult ki az elmúlt három évben. Felfoghatatlan józan ésszel, hogy miért döntött így, három futammal a szezonstart után, ráadásul úgy, hogy újoncként fantasztikusan kezdte az évet, és egyre több tapasztalatot szerzett az új kategóriában. Ötödik összetettben, mindössze egy ponttal lemaradva a negyedik helyezettől.

A Gropu Milton, a csapat főszponzora, és az összes többi támogatónk elégedett a Balatonring Team megalakításával és az eddigi eredményeivel, és mi is hasonlóan gondoljuk. Ráadásul ez a projekt, a Balatonring beruházás mind Magyarország mind Gábor és a csapat számára egy előnyös és fontos ügy, kitűnő lehetőség. Emiatt is szomorú, és tragikus következményekkel jár, hogy Talmácsi Gábor menedzsere az egyéni érdekeit szem előtt tartva mind a pilóta, mind pedig egész Magyarország számára károkat okoz. 28 éve élek és dolgozom a motorsport világában, de ilyet még nem láttam. Teljesen érthetetlen, és felfoghatatlan, hogy egy menedzser a saját versenyzőjének a karrierjét derékba töri.

Noha, fájnak a történtek, de lássunk világosan, én még nem vetettem el véglegesen a gondolatot, hogy Talmácsi továbbra is a Balatonring Team pilótájaként versenyezzen. Jogtalannak tartom a Faster Menedzsment ügyvédjének azon kijelentését is, miszerint Gábornak csak egy motorja van, pedig a csapat kettőt ígért. Ez bizonyára abból ered, hogy nem ismeri ezt a világot, és nem ismeri pontosan a Gáborral kötött megállapodásunkat. A Balatonring Team pilótája olyan gyári RSA Aprilia motorral versenyez, mint az összes többi él-menő, például Bautista vagy Simoncelli, és egyébként az egész kategóriában összesen 3 versenyző rendelkezik két motorral. Azt hiszem, Gábor eddigi eredményei önmagukért beszélnek, a technikai háttérre nem lehet panasz.

Az elmúlt években fantasztikus munkakapcsolat alakult ki közöttünk, tökéletesen tudtunk együtt dolgozni, még a legutolsó jerezi futamon is. Hihetetlen, hogy mi történt az azóta eltelt bő egy hét alatt, engem és a csapatot is megdöbbentett a szerződésbontás híre. Egész egyszerűen nem értem a dolgot. Nem gazdasági jellegű vitáról van szó, nem arról, hogy ne tudnánk eredményesen együtt dolgozni, hanem egyértelmű, hogy Talmácsi Gábor menedzsere okozta ezt az egészet.

A legfontosabb, hogy valahogy próbáljuk megőrizni azt a kapcsolatot, ami 2007-ben egészen a világbajnoki címig repített minket, tavaly pedig a világbajnokság harmadik helyére. Folyamatosan keresem, de azóta sem érem el Gábort, egyszerűen lehetetlen felhívni, talán ez keserít el a legjobban, annál is inkább, mert ezt a szituációt nem az ő vagy a mi viselkedésünk idézte elő ? mondta el Jorge Martínez ?Aspar?.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talmácsi pótolhatatlan

Szóljon hozzá!