ZETApress

hírportál

Talmácsi pótolhatatlan

Talmácsi Gábor hétfői szerződésbontása miatt kihagyta a hétvégi futamot. Pótlására a Balatonring Team Angel Rodríguezt indította a 250cc-ben a Francia Nagydíjon. A spanyol versenyző hiába jött fel a 16. rajtkockából a második helyre, végül feladta a küzdelmet. Tóth Imre a 19. helyről indulva végül a kilencedik lett. Ezzel a korábbi három pontja mellé további hetet szerzett, s tíz ponttal áll. Folytatás Mugellóban Pünkösdkor, az Olasz Nagydíjon.

Balszerencse hazai pályán

Nem sikerült pontot szereznie Johann Zarconak Le Mansban a hazai közönség előtt. Bejött a meteorológusok jóslata, hiszen esett az eső Franciaországban, így vizes pályán startolt a 125cc-sek mezőnye. Johann az utolsó előtti helyről indult és jól sikerült a rajtja, azonban az egyik sikánban elváltotta magát. Ennek hatására motorja megcsúszott, így nem tudta elkerülni, hogy ne a kavicságyba landoljon. Még vissza tudott állni a versenybe, de a motorja már nem volt tökéletes. Bármennyire is szerette volna befejezni a versenyt a hazai közönség előtt, egy újabb kicsúszást követően végleg búcsúznia kellett a versenytől ? tudatta az FMLLC.

A 125cc-sek futamát nagyon sok bukás jellemezte, amit bizonyít az is, hogy minden célba érő pontszerző helyen zárt, azaz 15 versenyzőnek sikerült befejeznie az idei negyedik vb-futamot. A Le Mans-i végeredmény: 1. Julian Simon, 2. Jonas Folger, 3. Sergio Gadea.

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt és nem sikerült a pontszerzés. Nem volt egyszerű gyorsnak lenni a vizes pályán, ahol az egyik kanyarban jobban, a másik kanyarban kevésbé állt a víz az aszfalton. Két hét múlva következik Mugello, remélem, ott szerencsésebb leszek ? nyilatkozta Johann Zarco.

Sorsolás Vágtában

Délelőtt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében kisorsolták a pünkösdi lovasverseny előfutamainak beosztását. Kilencven település nevezett a május 31-i és június 1-jei II. Nemzeti Vágtára, s ők 15 előfutamban mérik össze tudásukat Pünkösdvasárnap a Hősök terén.

A faluk és városok viadalára határainkon túlról ? Erdélyből és Felvidékről ? is sokan érkeztek, s a sorsoláson polgármestereik is megjelentek. A húzást kicsi huszárok, szponzorok, olimpikonok, celebek és lovas szakemberek végezték, s közöttük volt Imperial egykori zsokéja és idomárja is.

Az előfutamokban hat-hat lovas küzd meg egymással, s mindegyikből az első kettő jut tovább. Ők harmincan Pünkösdhétfőn szintén hatos csoportokban küzdenek meg a továbbjutásért, s az öt középfutam győztese vívja a döntőt. A vándorkardot tavaly a nyíregyháziak vitték el. Ők idén mindjárt az első előfutamban Pitvarossal, Makóval, Felsőszentivánnal, Újbudával és Szentgotthárddal küzdenek a kard megtartásáért.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma nem tárgyal Asparral
  2. ZETApress » Nemzetis nyert a Nemzetin

Szóljon hozzá!