ZETApress

hírportál

Előre a Kékszalagért

A BROKERNET-UNIQA Sailing Team a hazai és nemzetközi vizek meghódítására készül. A team tavaly már bizonyított a szakmai közönség előtt, amikor Litkey Farkas vezetésével győzelmet aratott a ?legek? vitorlásversenyeként számon tartott Kékszalagon. A csapat az idei szezonra nagy reményekkel, valamint a gyönyörűen felújított Lisa vitorlással készül ? tudtuk meg a Westend hiltonbeli sajtótájékoztatón.

A napsütés a hazai vitorlássportba is visszacsempészte az életet, és hamarosan kezdetét veszi a sokak által várva várt balatoni szezon. A 40. Kékszalag Kupát elhódító BROKERNET-UNIQA Sailing Teammel a legfontosabb versenyeken ebben az évben is találkozhatnak a vízi sportok szerelmesei. A sikerre külön garanciát jelent, hogy a csapat kapitánya a tavalyi évhez hasonlóan ismét Litkey Farkas lesz. Litkey Farkas az 1972-es müncheni olimpián válogatott vitorlázó édesapjától örökölte a szenvedélyét, azonban nem elégedett meg csupán a családi érdemekkel, a sokszoros bajnok hajós Európa legrégebbi tókerülő regattáján, a Kékszalag versenyen 2001 óta nem talál legyőzőre.

Névadó támogatók: BROKERNET és UNIQA

A BROKERNET Csoport és az UNIQA Biztosító ismét örömmel vállalta a névadó szerepét, hiszen mindkét társaság elkötelezett támogatója a hazai sportéletnek. A Biztosító és a BROKERNET Csoport Litkey Farkas csapata mellett az előző évek hagyományát fenntartva névadó szponzora a pénzügyi élet képviselőit felvonultató, immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupának is.

Munkánk során nap mint nap megtapasztaljuk, milyen szoros a kapcsolat egy kiemelkedő sport eredmény és egy sikeres üzleti teljesítmény között. Elhivatottság, következetesség, egészséges versenyszellem, összehangolt csapatmunka, folyamatos edzés és tanulás, mind olyan jelzők, melyek minkét terület működésének alapjául szolgálnak, s melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy időről időre megújulva, egyre innovatívabbak, egyre eredményesebbek tudjunk lenni.

A BROKERNET Csoport számára megtiszteltetés, hogy több éve hazánk egyik legeredményesebb vitorlázója mögött állhat, illetve hogy egyik stratégiai partnerével az UNIQA Biztosítóval a balatoni vitorlásversenyek aktív résztvevője is lehet ? fejtette ki az üzleti élet és a sport kapcsolatát Gecser Ottó a BROKERNET Investment Holding Zrt. vezérigazgatója.

Az UNIQA az új generáció biztosítójaként az innovatív biztosítási megoldások nyújtása mellett az egészségmegőrzést és a prevenciót ugyancsak vállalati filozófiája fontos elemének tekinti. Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja hangsúlyozta, hogy nagy reményeket fűz a BROKERNET-UNIQA Sailing Team szerepléséhez, amely sikereivel tovább öregbíti a hazai vitorlássport hírnevét.

Felújított hajó segíti a csapatot

Litkey Farkas a BROKERNET-UNIQA Sailing Team szezonindító sajtótájékoztatón elmondta, a csapat bízik a sikeres szereplésben, mind a Kékszalag, mind a többi hazai és nemzetközi versenyt illetően. Esélyeiket növeli, hogy ebben az évben egy teljesen felújított hajóval állnak rajthoz. A Lisa 1997-ben épült az olaszországi Patucelli műhelyben. Magyarországra 2003-ban került, tulajdonosa Dubi Zoltán, háromszoros ? 2003, 2005, 2007 ? Kékszalag-győztes.

2007-ben jelentős átalakításon esett át, amelynek során szélessége négy méterről, ötre növekedett, valamint új Pauger Karbon árbocot kapott amely másfél méterrel hosszabb az eredeti alumíniumnál. A hajó a mostani télen egészen megújult. Ormándlaki Zsolt és fia, Áron végezte a munkát, kitűnően. A festék lecsiszolása után a hajótest hibáit javították majd újrafényezték. A felújítás során kiderült, hogy a hajó korát meghazudtolóan egészséges. Az idén új Doyle vitorlázatot is kap. A hajótest, a rudazat és a vitorlázat alapanyaga egyaránt karbon.

Litkey Farkas arra is kitért, hogy a Kékszalagokon résztvevő hajókra kétévente más szabályok vonatkoznak. Páratlan évben tiltott a trapéz használata, a páros években engedélyezett. 2010-től pedig többtestű hajók is rajthoz állhatnak majd. ? A BROKERNET-UNIQA Sailing Team minden évben a legesélyesebb hajót használja és a versenyzőket is a hajó kihívásainak megfelelően hívom meg a csapatba. Tizennégy-tizenöt emberről van szó. A tavalyi csapatból nyolcan indulunk az idén is. Többen visszatérnek 2007-ből és bizonyára lesz az idén is egy két új ember a fedélzeten ? árulta el a tapasztalt vitorlázó.

Litkey Farkas a legénység tagjai közül kiemelte Glódi Balázst, aki mind a nyolc alkalommal a Kékszalag-győztes csapat tagja volt ? ő a génua és gennaker állítását végzi ? és a hajó felújítását vezető Ormándlaki Áront, aki a hajó technikai felkészítését végzi, valamint a fordeck munkákat vezeti a vízen. A csapatot erősíti még Mónus Gyula is, aki 2003-ban soling Európa-bajnok volt, ő a fővitorla állításért és a felhúzó kötelek kezeléséért felel.

A csapat legfontosabb idei versenyei

Június 6-7: XIII. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa, június 20: Izsák Szabolcs emlékverseny, július 3-5: 41. Kékszalag, augusztus 22: Budapest Bank Alkotmány Kupa, szeptember 5: Sagem Infocomm Kupa, szeptember 19: Félsziget-kerülő. Előkészítés alatt áll emellett több nemzetközi verseny is.

A június 20-i és július 5-i versenyhétvége között a június 27-i szabad. Mint mi is megírtuk, a Balaton Bike Fest épp akkor lesz Tihanyban és Füreden. Mivel azt is az UNIQA biztosítja, logikusnak tűnhet a felkészülésbe beiktatva egy vitorlás bemutatót tartani. A biztosítótársaság is gondolkodik a dolgon, de még várnak a döntéssel. Litkey kapitány azon a héten is edz a csapattal, készül a Kékszalag Kupa megvédésére, de az esti órákban szívesen átrándulna a fesztiválra, hogy tudását csillogtatva reklámozza szponzorát.

A BROKERNET Investment Holding Zrt.

Magyarország legnagyobb független pénzügyi tanácsadó vállalatcsoportja. A cégcsoport stabil gerincét az egymással szoros kapcsolatban álló tagvállalatok alkotják, melyek a befektetés-biztosítás-hitel-ingatlan területek négyes egységében segítik az ügyfeleket, hogy a tagvállalatok közötti szinergiákból minél magasabb szinten profitálhassanak. A csoporthoz tartozik az értékpapír-alapú befektetési-biztosítási konstrukciókat közvetítő BROKERNET Zrt, a független biztosítási alkusz PALLADIUM Brókerház Kft., a független piacvezető hitelközvetítő BANKBROKER Kft., a független ingatlanközvetítő PLATEA Kft., valamint a cégcsoport befektetési alapkezelő társasága a QUANTIS Investment Management Zrt.

A cégcsoport saját akkreditált belső oktatási központja BROKERNET Akadémia néven működik. A BROKERNET JÖVŐ ALAPÍTVÁNY 2009-től egységes rendszerben kezeli a vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalási tevékenységét. A BROKERNET Csoportot 2009-ben a Superbrands Bizottság a ?Kiváló Márkák? közé választotta, mely elismerés értékét növeli az a tény, hogy 82 ország közül elsőként hazánkban nyert ilyen díjat független pénzügyi közvetítő cég.

Az UNIQA Biztosító Zrt.

Az alapítása óta eltelt közel két évtized alatt a magyar piac hatodik legnagyobb biztosítótársaságává vált. Az egész országra kiterjedő értékesítési hálózattal rendelkezik, 2008 végén közel 680 ezer szerződést kezelt. Tavalyi bruttó díjbevétele meghaladta a 64,667 milliárd forintot. A Biztosító 1990-től van jelen Magyarországon, 2003 novemberétől UNIQA Biztosító Zrt. néven. 2008-ban immár második alkalommal választották a legjobb magyarországi márkák közé, és az elsők között sikerült a Business Superbrands elismerést is elnyernie.

A Figyelő Top 200 szakmai zsűrijének döntése alapján, a 2007-es gazdálkodási év eredményeinek elismeréseként az Év pénzintézete lett. Az UNIQA Biztosító Zrt. az egyik vezető közép-európai biztosítócsoport, az UNIQA Group Austria tagja. Az UNIQA- csoport közel 17 ezer-ötszáz munkatárssal és üzletkötővel rendelkezik, díjbevétele 2008-ban meghaladta az 5,8 milliárd eurót. Fő tevékenységi területe Közép- és Kelet-Európa, ahol az évek során sok tapasztalatra tett szert, amely kiváló alapul szolgál a további dinamikus fejlődéshez.

Szóljon hozzá!