ZETApress

hírportál

Az E.ON ezután is támogat

Az E.ON úgy döntött, hogy a következő olimpiai ciklusban is támogatni kívánja a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését ? jelentette be Konrad Kreuzer, a vállalatcsoport igazgatóságának elnöke a Budapesten megtartott ünnepélyes sajtótájékoztatón.

Nehéz időket élünk, ami nemcsak a gazdaságot és a társadalmat, hanem a sportéletet is érinti ? folytatta. ? A jelenlegi gazdasági és pénzügyi környezetben még nagyobb szükség van arra, hogy ez a terület is számíthasson biztos pénzügyi támogatásra, hiszen a magyarok, a magyar sportolók kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt évtizedek során, generációk büszkék az elért eredményekre, amelyek egyben erősítik és építik Magyarország jó hírnevét. Felelős vállalatként kitartunk vállalásunk mellett és folytatjuk olimpikonjaink támogatását a jövőbeni sikerek és eredmények reményében.

Újdonság, hogy vállalatcsoportunk az együttműködés keretein belül egy új területet is szeretne kiemelten kezelni az E.ON csoport nemzetközi támogatási stratégiával összhangban. A társadalom iránti felelősségvállalásunk központjában a következő generáció, a gyerekek állnak, mint a jövő letéteményesei, a fenntartható fejlődés lelkes kis hívei. Így a sportban is szeretnénk a gyerekekre is összpontosítani, a hazai futball-utánpótlást erősítve. A versenyek támogatásával, a pályázatok meghirdetésével az a célunk, hogy minél több gyerekben segítsük kialakítani a valaha oly nagyhírű magyar foci iránti kedvet, elkötelezettséget. Bízunk benne, hogy ezáltal egyre népszerűbb lesz a szülők és a gyerekek közös sportolása és a családi focizás is ? fejezte be az elnök.

Az E.ON az elmúlt négyéves ciklusban minden idők legnagyobb volumenű támogatását nyújtotta a magyar sportolóknak, az olimpiai csapatnak. A Magyar Olimpiai Bizottság számára óriási érték, hogy egy ilyen kiváló és elkötelezett vállalat a partnerünk ? mondta Schmitt Pál MOB-elnök, aki a napokban a COOP csoporttal is együttműködési szerződést írt alá.

A 67. születésnapját épp ma ünneplő MOB-elnök arról is beszámolt, hogy az olimpiai mozgalom hosszú ideje a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés elkötelezett híve, hiszen csak ezen elvek betartása mellett van esély arra, hogy száz év múlva is fellobbanhasson a láng az olimpiai játékokon. Ezért is tartja fontosnak és példaértékűnek, hogy az E.ON-nal közösen egy új kezdeményezést is útjára indíthatnak.

Konrad Kreuzer elmondta, hogy az Új Energia-díjjal arra hívják fel a figyelmet, hogy az élet minden területén, így a sportban is lehetséges tudatosan bánni az energiával. Egy kis odafigyeléssel, különösen a nehéz gazdasági helyzetben lévő klubok és létesítmények, költséget takaríthatnak meg és a környezetet is kímélhetik. Az Új Energia Díjra szeptembertől pályázhatnak a környezetvédelem és az energiatudatosság területén példát mutató sportegyesületek, iskolák, klubok; a díjat a MOB Környezetvédelmi Bizottsága és az E.ON év végén ítéli majd oda.

Az E.ON Hungária Zrt. 2005-ben vált a Magyar Olimpiai Csapat Gyémántfokozatú támogatójává, és olyan emblematikus személyiségekkel népszerűsítette az olimpiai eszmeiséget, mint Görbicz Anita, Szécsi Zoltán, Igaly Diána vagy Balogh Gábor. Az E.ON hosszú évek óta támogatja a szolgáltatási területein működő, élvonalba tartozó sportcsapatokat is, így például a Győri ETO női kézilabdacsapatát vagy a Pécs 2010 női kosárlabdacsapatát. Emellett fontosnak tartja a tömegsport népszerűsítését is, harmadik alkalommal névadó szponzora az idén július 4-én megrendezésre kerülő E.ON Délibáb Sportnapnak a Hortobágyon, melyre a futni, túrázni és kerékpározni vágyókat várják a szervezők sok szeretettel.

Szóljon hozzá!