ZETApress

hírportál

Gabi bajnoksága

Szabó Gabriella örökös bajnok lett. Ünnepelt a kajak-kenu sportág: a Londonban aranyérmes női kajaknégyes vezérevezőse, Szabó Gabriella neve ugyanis felkerült az örökös bajnokok nevét rögzítő márványtáblára, míg a Dorney-tavon két számban is első Kozák Danuta neve mellé is odakerült az olimpiai ötkarika.

Ünnepi pillanatokat élhettünk át délelőtt a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) Latorca utcai Székházában, ahol újabb örökös bajnokot avattak, a Londonban K?4 500 méteren olimpiai bajnok Szabó Gabriella neve is felkerült a márványtáblára, míg a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta megkapta neve mellé az öt karikát. Tavaly az ötszörös világbajnok Kozák volt a sportág 45. örökös bajnoka, csapattársa, gyerekkori barátnője Szabó Gabriella immáron a 46. versenyző, akinek neve ott díszeleghet a sportág dicsőségfalán.

Pedig Gabi gyerekkorában inkább a csínytevésekben járt az élen, ő volt a fröcsicsaták bajnoka, de az évek során megkomolyodott, is igazi klasszis versenyzővé nőtte ki magát ? jellemezte Kozák Danuta társát, akivel sok szép csatát, és természetesen nehéz pillanatokat is átéltek már. ? Fél év különbséggel kezdtünk el kajakozni, de pályafutásunk összeforrt, fontos szereplői vagyunk egymás életének.

És remélem sok közösen megnyert csatát élhetünk még át! ? tette hozzá az ünnepelt, Szabó Gabriella. A szövetség 2001 óta tartja számon a sportág örökös bajnokait, a cím elnyeréséhez legalább olimpiai aranyérem, vagy öt világbajnoki győzelem szükséges. Az idén szintén ötkarikás bajnoki címet szerzett Dombi Rudolfot, Kökény Rolandot és Fazekas-Zur Krisztinát a tervek szerint decemberben köszönti a szövetség.

Az eseményen ? nem mellesleg ? a szövetség vezetősége beszélt a sportágat érintő ügyekről, vagyis az elmúlt egy hónapban napvilágot látott honosítási kérelmekről. ? Több versenyzőnk is távozott az elmúlt években családi vagy tanulmányi okok miatt, ez nem rendhagyó dolog. Hangsúlyozni szeretném ugyanakkor, hogy akik a londoni olimpián a legnagyobb sikereket hozták, azok itthon maradnak. Douchev-Janics, Benedek Dalma és Paksy Tímea távozásával nem állt meg az élet a magyar kajak-kenuban ? összegezte az elnök az elmúlt hetek eseményeit.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mit kapott Andrian? | ZETApress

Szóljon hozzá!