ZETApress

hírportál

Latin futballelegancia

A latin futballelegancia brazil szambával ötvözve felülmúlta a magyar csárdást. Az első félidőben egyenrangú partnernek bizonyult a magyar liga válogatott a három aranylabdással és David Beckhammel felvonuló vörös ördögökkel, a Milánnal szemben. A második félidő 63. percétől aztán szemmel láthatóvá vált a nagy tudásbeli különbség. Az eredmény lehetett volna számunkra kedvezőtlenebb ? tudtuk meg a helyszínen szurkoló Szarvas Istvántól.

Fontosabb események a mérkőzésen

A 8. percben Rajczi Péter góljával a Liga válogatott szerez vezetést. A brazil csoda csatárnak a 22-es mezt viselő, 27. születésnapját ünneplő Kakának, a 38. percben sikerül egyenlíteni. A 41. percben csereként bejövő Tököli Attilának, később főszerep jut. A 42. percben Horváth András felső kapufája borzolja az olasz szurkolók idegeit: felzúg a taps és a hajrá magyarok!

A 48. percben az ukrán Andrij Sevcsecsenko belövi első gólját. Ezt Tököli Attila az 56. percben kiegyenlíti, de a 62-ben lőtt második gólját már nem. Utána a Milán uralta a pályát és potyogtak a gólok. A 73. percben Clarence Seedorf volt eredményes, majd az utolsó Milán gól a 85. percben Tabare Viudez nevéhez fűzödik. Milán?Magyar Ligaválogatott 5:2.

A brazil futball mágus, Ronaldinho ezen a napon hadilábon állott a szerencsével: három felső kapufát rúgott, egyet tizenegyesből. A 85. percben egy olasz szurkoló óriás berohant a pályára, majd négy biztonsági őr társaságában békésen és boldogan távozott.

A meccset frappánsan foglalta össze Carlo Ancelotti, a Milan vezető edzője a sajtótájékoztatón: kiszolgáltuk a közönséget. Köszönet illeti Gelei Kornél sajtófőnököt is, aki biztosította, hogy a Puskás Ferenc Stadion sajtópáholyából követhettük a mérkőzést.

Szóljon hozzá!