ZETApress

hírportál

Túl vagyunk a sorsoláson

Már nem kell sokat várnunk, hogy augusztus 24-én, jövő pénteken reggel 7:15-kor a XVII. Magyar Borok Útja Rallye mezőnye az új rajthelyről, a városligeti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum elől miniszteri-fővédnöki megnyitóval elinduljon ? tudtuk meg a ma déli sajtótájékoztatón a gellérthegyi Búsuló Juhász étteremben.

A 17. Rallye során 26 pincészetet látogatnak meg a hosszú hétvége alatt, útba ejtve a 20 borpince mellett 3 pálinkafőzdét is a Tokaji, Egri, Mátrai és Dél-balatoni Borvidéken. Többek között pénteken a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft-t, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot, a Fitomark Tokaji Borházat, a Béres Szőlőbirtok és Pincészetet és a Tokaj Kereskedőház Zrt-t, szombaton a Gróf Buttlert, a Bolyki Szőlőbirtokot és a Demeter Pincészetet, vasárnap az Agárdi Pálinkafőzdét és a Zwack Múzeum és Látogatóközpontot keresik fel. Az egyes állomásokon hazánk finomabbnál finomabb boraival, pálinkáival ismerkedhetnek meg a versenyzők, akik a kóstoláson kívül állomásonként ajándékba kapnak 1-1 üveg bort, vagy pálinkát.

A verseny csupa móka-kacagás, mégse felejtkezhetünk meg egy tragédiáról. Zwack Péter augusztus 5-én, szombaton hunyt el Olaszországban. A 85 éves magyar vállalkozó a Livornóhoz közeli Venturina termálfürdőiben lett rosszul, de az azonnali újraélesztési kísérletek ellenére sem tudták megmenteni az életét. A gyászmise augusztus 21-én, kedden reggel 10-kor lesz a budapesti Szent István Bazilikában. A gyászmisét Várszegi Asztrik főapát celebrálja. Zwack Péter urnája a Fiumei úti Sírkertben található családi sírhelybe délután 1-kor kerül elhelyezésre. A Zwack Unicum Nyrt. partnerei és dolgozói Zwack Pétert a Zwack Unicum Nyrt. Soroksári úti székhelyén aznap délután 15 órától nyilvánosan búcsúztatják, így a jövő hétvégi Rallye idején már túl lesz a Zwack-család a protokolláris ceremóniákon.

A Rallye a mindenki tegeződik alapelvre épül, így a felhőtlen kikapcsolódás olyan üzleti kapcsolatok, barátságok kiépítését alapozza meg, amelyre a mindennapi nagyvárosi légkör nem nyújt lehetőséget. Az évek során a szórakozni vágyók, borkedvelők, üzletemberek mellett neves emberekkel találkozhatunk a versenyzők között, idén is versenyzőink közé várjuk B. Tóth Lászlót, Dr. Bárándy Pétert, Győrfi Pált, György Istvánt, Hajas Lászlót, Horváth Lászlót, Orodán Sándort, Pantl Pétert, Radnai Pétert, Szabó Dóra és Hódi Anikó szépségkirálynőket, Zsidró Tamást, és még sokan másokat. A mai sajtóebéden Orosz Barbara, a rendezvény háziasszonya és György István Budapest főpolgármester-helyettese a 82 induló páros rajtsorrendjét is kisorsolta.

A tájékozódásban egy itiner lesz a segítségükre, mely nem csak a pincészetekhez mutatja meg a helyes utat, hanem időellenőrző check point-okon is átvezet. Az útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását, vagy a túl gyors haladást a versenybírók pontlevonással sújtják. A Hungaroring csúszós, vizes tesztpályáján és a pincészeteknél ügyességi játékokkal lehet ellensúlyozni a pontvesztést; célba dobással, íjászattal, hordógurítással, talicskatolással vagy épp a tesztlap helyes kitöltésével növelhetik esélyüket, hogy a hosszú hétvége végén Budapestre visszatérve, a Hegyalja úti Bara hotelbeli ünnepélyes díjátadó gálán a dobogó felső fokára állhassanak.

Több kategóriában hirdetnek győztest: Legjobb Női Páros, Legjobb Politikus Páros, Borászok Kupája, a Legbiztonságosabban Versenyző Páros, a Csínytevők Párosa, akik a legtöbb rosszaságot követik el a három nap alatt és az utolsó helyen célba érő Sereghajtók Párosa. A Regő Kft. által szervezett három napos boros autós túra jótékony célokat is szolgál. A zárónap ünnepélyes díjátadó gáláján a REGŐ Kft. tombolasorsolást és borárverést tart, melynek összegét az Afrikai-magyar Egyesületnek ajánlják fel!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hadüzenet a feketegazdaságnak | ZETApress

Szóljon hozzá!